Крупа у Премијер лиги?

Милан Зубовић
Крупа у Премијер лиги?

Бањалука - Фудбалски клуб Крупа могао би идуће сезоне да заигра у Премијер лиги БиХ, уколико се деси да Борац или Дрина одустану од такмичења.

Бањалучани и Зворничани у великим су финансијским проблемима и њихов наступ је под великим знаком питања. Клуб из Бањалуке добио је условну лиценцу за наступ у елитном такмичењу, али има обавезу да до 15. јула уплати 140.000 марака. Екипа из Зворника добила је лиценцу, али још није склопила тим и наводно су близу одустајања од такмичења, а на све то клуб је без управе, која је прије неколико дана поднијела оставку. Сходно правилнику евентуално празно мјесто попунила би екипа из Републике Српске, а коначну одлуку донио би Извршни одбор Фудбалског савеза БиХ под чијом надлежношћу је Премијер лига. Наводно, мјесто би прво било понуђено екипи Младости из Велике Обарске, која је такмичење прошле сезоне завршила на претпосљедњој позицији и у случају да они одбију понуду, он­а би била упућена екипи Крупе, која је као другопласирана завршила такмичење у Првој лиги Српске.

- Ових дана води се полемика хоће ли Крупа одустати од такмичења у Првој лиги Републике Српске, али то се неће десити. Ријешићемо проблем омладинских категорија са Борцем и склопићемо тим који ће попунити играчи који не прођу пробу у Борцу. Постоји и могућност да заиграмо у Премијер лиги БиХ уколико се клуб фузионише са Борцем. Ако Дрина одустане од такмичења, лига ће  бити попуњена једним клубом из Републике Српске и вјерујем да бисмо ми добили предност испред Младости из Велике Обарске - изјавио је предсједник Крупе Драгомир Илић.

Он је најавио могућност фузионисања Крупе са Борцем на чијем се челу налази његов брат Драшко.

- Кад би се десила фузија жртвовали бисмо се и кренули из четвртог ранга такмичења - додао је Илић.

Дебитантску сезону у прволигашком каравану Републике Српске Крупа је завршила на трећем мјесту табеле, да би напредовала за једну позицију након што су Рудар Приједор и Леотар кажњени одузимањем бодова због намјештања резултата утакмица у посљедњем, 26. колу лиге. Почетак припрема заказан је за понедјељак.

Проблеми у Дрини

Дрина је једина екипа из Републике Српске која није започела припреме за идућу сезону, а такмичи се у Премијер лиги БиХ. Помоћни тренер требало би данас да обави прозивку играча који живе у Зворнику и наступају за тај клуб, док би наводно у суботу требало да стигне спонзор који ће у клуб довести пет појачања из Србије. Уједно, није обављен разговор са досадашњим тренером Срђаном Бајићем у вези са продужетком сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана