Konvoj džipova krenuo po olimpijski plamen u Rim

Glas Srpske
Konvoj džipova krenuo po olimpijski plamen u Rim

Sarajevo - Konvoj automobila brenda “Džip” /Jeep/ krenuo je danas iz Sarajeva ka Rimu po olimpijski plamen koji će donijeti na stadion “Asim Ferhatović Hase”, gdje će 10. februara svečano biti otvoren zimski Evropski omladinski olimpijski festival /EJOF 2019/.

Karavan je rano jutros krenuo iz Sarajeva i trenutno prolazi kroz Hrvatsku, rekao je Srni jedan od učesnika.

Brend “Džip” je dijamantski sponzor EJOF-a 2019, a marketing menadžer ove kompanije Aleksandar Stijaković rekao je da bi konvoj “džipova” u Rim trebalo da stigne sutra, gdje će na zvaničnoj ceremoniji gradonačelnik italijanske prijestonice i predstavnici Olimpijskog pokreta predati plamen delegaciji EJOF-a 2019, nakon čega će konvoj krenuti nazad za Sarajevo.

“Konvoj će sačinjavati svi modeli žDžipaž koji imaju pogon na sva četiri točka. Veoma nam je drago što je žDžipž brend koji će plamen donijeti u Sarajevo, posebno iz razloga što smo mi fokusirani na ovaj pogon. Istakao bih da su Jahorina i Bjelašnica prirodno okruženje ždžipaž i smatram da se tamo najbolje pokazao”, rekao je Stijaković novinarima.

Stijaković je dodao da je “Džip” danas sinonim za ofroud /offroad/ vožnju za bilo koje terene.

“Očekujemo da će konvoj tokom svog puta privući dosta pažnje, te da će i građani primjetiti da promovišemo sportski duh i avanturizam među mladima i mislim da su žDžipž i EJOF za to idealna kombinacija”, naveo je Stijaković.

Prema njegovim riječima, tokom putovanja biće napravljena i reportaža o putu olimpijskog plamena od Rima do Sarajeva, a od 9. do 16. februara “Džip” će na Jahorini i Bjelašnici imati svoju postavku sa mnoštvom zanimljivih aktivnosti za posjetioce.

Na EJOF-u 2019, koji će biti održan od 9. do 16. februara u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, učestvovaće sportisti iz 46 zemalja - prijavljeno je 1.086 takmičara i 750 članova delegacija nacionalnih olimpijskih komiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana