Klubovi iz RS mogu igrati Ligu BiH

M. Z.
Klubovi iz RS mogu igrati Ligu BiH

Banjaluka - Košarkaški savez Republike Srpske dao je saglasnost da se četiri ženska kluba iz RS: Orlovi, Rudar sport, Sloboda i Mladi Krajišnik mogu takmičiti u Ligi BiH.

Iako u četvrtak zbog nedostatka kvoruma nije održan sastanak predstavnika KSRS, KS FBiH i KS Herceg-Bosne, u petak je odlučeno da će ekipe iz Srpske igrati u bh. takmičenju.

- Izvršni odbor KSRS dao je saglasnost klubovima, koji su to pravo stekli na osnovu rezultata iz prošle sezone, da se mogu takmičiti u Ligi BiH i shodno tome, Liga BiH za žene nastavlja ovog vikenda - izjavio je generalni sekretar KSRS Dragan Ćazić.

S obzirom na sva dešavanja u proteklih mjesec i po, predsjednik KSRS Boris Spasojević podnio je ostavku na tu funkciju.

- Ponudio sam ostavku Izvršnom odboru koju treba Skupština da potvrdi. Razlog moje ostavke je situacija u ženskoj ligi, kao i nepoštovanje propisa pojedinih članova IO - rekao je Spasojević.

U drugom kolu trebalo bi da se sastanu, subota: Banovići - Brčanka (15), Orlovi - Bugojno (18.30). Nedjelja: Jedinstvo - Željezničar (17), Rudar sport - Impuls (26. 11 - 19). Još je neizvjesan nastup Mladog Krajišnika u Ligi BiH i generalni menadžer "malenih" Brane Čovičković rekao je da klub nema stav o tome i da će u ponedjeljak stvari biti mnogo jasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana