Jovo Jović, bivši predsjednik Rukometnog kluba Sloga: Napravili dugove, a hoće da spase klub

Dijana Dujić
Jovo Jović, bivši predsjednik Rukometnog kluba Sloga: Napravili dugove, a hoće da spase klub

Doboj - Rukometni klub Sloga dobiće novi upravni odbor i predsjednika skupštine na izbornoj skupštini zakazanoj za 3. mart.

Pred novim rukovodiocima biće težak zadatak da pokušaju izvući klub iz duboke krize u kojoj se nalazi. Predsjednik Upravnog odbora Sloge Jovo Jović podnio je ostavku na tu funkciju, a istakao je da se uprava kluba prethodnih godina bavila vraćanjem dugova. Prema njegovim riječima, njih su napravili oni koji su klub vodili od 2006. do 2012. godine. Kako je rekao, oni su uspjeli da skinu dug sa 730.000 na 376.000 maraka od 2013. godine do danas. Jović tvrdi da postoji uprava iz sjenke koja zbog sujete, ličnih ili političkih interesa ne čini dobro klubu. O kome se radi Jović nije želio da precizira.

- Trenutna blokada kluba je 167.000 maraka, a svi koji su blokirali klub i koji su igrače ostavili na cjedilu bez plata, idu okolo i pričaju kako su spasioci kluba. Takve spasioce klub ne treba. On treba ljude koji će iskreno i pošteno doći i raditi u interesu kluba. Lako je bilo dovoditi igrače iz Srbije i drugih klubova, praviti dugove i ostavljati da ih ova uprava vraća - rekao je Jović.

Na pitanje da li se radi o Alenu Petkoviću i Enesu Suljkanoviću, predsjednik veterana Sloge Goran Stojić je kazao da je upravo njihova imena pomenuo "hiljadu" puta.

- Rekao sam ko preuzima i pokušava da privatizuje klub, ko je preuzeo Turnir šampiona i Stadion sportskih igara. Ti ljudi koji su napravili dug sada treba da dođu - kazao je Stojić.

Petković: Sam biram saradnike

Alen Petković je rekao da je spreman da pomogne klubu kako ne bi došlo do njegovog gašenja, ali pod uslovom da on izabere saradnike koji mogu pomoći klubu, a ne da mu se nameću određeni ljudi.

- Postoje nadležni organi koji mogu ispitati ko je napravio dug i nisam taj koji je dovodio igrače. Želim da pomognem klubu i znam kako mu se može pomoći. Svojim konceptom idem na to da se klub može spasiti, a ako misle da nisam taj, nemam ništa protiv neka ga preuzme neko ko će ga sačuvati - rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana