Јосиповић и Радукић појачали Игокеу

Милан Зубовић
Јосиповић и Радукић појачали Игокеу

БAЊAЛУКA - Игор Јосиповић и Aлександар Радукић појачали су Кошаркашки клуб Игокеа пред наступајућу Лигу 6 БиХ, која почиње идућег викенда.

Јосиповић игра на позицији центра и ове сезоне бранио је боје требињског Леотара, гдје је био најбољи играч са просјеком од 15,6 поена и 6,2 скока по утакмици. Радукић игра на позицији крила и у Лиги 13 наступао је за Сервицијум, гдје је у просјеку биљежио 9,8 поена и 4,6 скокова, а његова предност је што спада у такозвано “заштићено годиште” јер има мање од 21 годину. Занимљиво је да су обојица поникла у бањалучком Борцу.

- Већ сам имао тренинг са новим саиграчима. Презадовољан сам досадашњим дијелом сезоне у Леотару и овај уговор са Игокеом је само потврда да се рад и труд исплате. Знам да нас очекује велика борба за шампионски трофеј у првенству БиХ, тако да ћемо се храбро борити за њега - истакао је Јосиповић.

Тренер Aлександровчана Драган Бајић потврдио је долазак двојице играча и нагласио да неће више никога доводити.

- У овом тренутку одлучили смо да доведемо двојицу домаћих играча са којима ћемо добити на ширини у игри. Календар такмичења је прилично густ, тако да ће нам требати много кошаркаша да изнесу терет играња у ритму сриједа-субота. Јосиповић има одличну сезону иза себе у Леотару, док је и Радукић био запажен у Сервицијуму, а наруку му иде и то што спада у играче испод 21 године - изјавио је Бајић, који је додао да нико од кошаркаша неће напустити клуб.

Прво коло

Такмичење у Лиги 13 БиХ Игокеа је завршила на првом мјесту, са скором од 22 побједе и два пораза. У првом колу Лиге 6 за шампиона Aлександровчани ће гостовати екипи Младости у Мркоњић Граду, а тај меч игра се у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана