Играчи редом отказују Вујошевићу

Глас Српске
Играчи редом отказују Вујошевићу

Тузла - Стање у кошаркашкој репрезентацији БиХ пред одлучујуће квалификационе утакмице за одлазак на Свјетско првенство у Кини далеко је од идиличног, а разлог томе су откази великог броја играча.

Одраније нема Јусуфа Нуркића, који бојкотује селекцију, а међу посљедњима који се неће појавити у тиму који ће се супротставити Француској и Белгији у посљедњем трећем ФИБА прозору су Немања Гордић и Џанан Муса. Осим њих двојице, селектор Душко Вујошевић неће моћи да рачуна на Андрију Стипановића, Миралема Халиловића, Милана Милошевића, Емира Сулејмановића и Санија Чампару, што ће отежати посао против квалитетне селекције “триколора”, која ће у веома јаком саставу стићи у Тузлу. Директор репрезентације Синиша Ковачевић у изјави за федералне медије истакао је да ће данас саопштити разлог недоласка Гордића, који је наводно у Барселони те се не јавља никоме. Иначе, Гордић се одазивао позивима до сада, а играјући за репрезентацију довео је у питање каријеру када је сломио руку на квалификационој утакмици са Шведском, па ово неодазивање не мора много да чуди јер је веома слаба комуникација унутар КС БиХ. Док дио јавности осуђује Гордића, који се није огласио у вези са недоласком, Муса је тога поштеђен, а о разлогу недоласка огласио се на “Фејсбуку”, гдје је навео да му је клуб забранио да се прикључи селекцији. Младог кошаркаша изабрао је Бруклин као 29. пика на НБА драфту, па он мора да остане у САД најмање до 1. јула, а сусрет са “триколорима” у Тузли на распореду је 29. јуна, а са Белгијанцима три дана касније у гостима.

БиХ се у квалификационој групи Е налази на трећем мјесту с истим бројем бодова као и другопласирана Русија. Прва је Француска са максималне четири побједе, док је Белгија посљедња без пораза.

Рикић под знаком питања

Послије великог броја отказа, Вујошевић је накнадно позвао кошаркаша Игокее Роберта Рикића, чији је наступ под упитником јер још није ријешен његов статус код ФИБА пошто је у омладинским селекцијама играо за репрезентацију Хрватске, па се чека дозвола за наступ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана