Игор Јанковић, тренер фудбалера Борца: Зову ме из Кине, али бих волио да останем

Дарко Пашагић
Игор Јанковић, тренер фудбалера Борца: Зову ме из Кине, али бих волио да останем

Бањалука - Послије пораза од Сарајева (3:0) у дербију 17. кола Премијер лиге БиХ вршилац дужности шефа стручног штаба Борца Игор Јанковић истакао је да је реализација највећи проблем његове екипе.

- Врло тешко дајемо голове, а превише их олако примимо. Ето, на „Кошеву“ је Сарајево имало пет шанси и постигло три гола, а ми три, али ниједном нисмо затресли противничку мрежу. Остаје нам сада још меч против Широког Бријега. Биће тешко, али сам оптимиста и вјерујем да ћемо смоћи снаге да се дигнемо из ове ситуације и дођемо до три бода - изјавио је Јанковић.

Тешко му пада чињеница да га већ сада многи сматрају кривцем за лоше резултате, иако је на клупи практично нешто више од седам дана.

- Изгледа да сви као да једва чекају сваки нови неуспјех да нападају, а нико неће да стане у заштиту стручног штаба и играча. Ситуација је тешка, али вјерујем да се може напријед - рекао је Јанковић.

По његовим ријечима, његов останак у Борцу је све неизвјеснији.

- Имам понуду из Кине да будем шеф стручног штаба, али и из једног европског тима да будем помоћник. Веома брзо ће се знати на чему смо, али бих волио да останем и будем дио тима који ће Борац поставити на здраве ноге - додао је Јанковић.

Борац је уписао још једно „мршаво“ издање у овој сезони и све је више јасно да чета са Градског стадиона нема ни игре ни резултата. Голман „црвено-плавих“ Немања Тркуља капитулирао је већ у другом минуту послије шута Анела Хебибовића, да би у 29. Јоаким Адукор из Гане постигао првенац у дресу Сарајева. Коначан резултат у судијској надокнади поставио је својим другим поготком Хебибовић.

  • Олако смо примили гол послије велике грешке Предрага Зекановића, који је промашио лопту. Послије тога, Махир Карић је био у прилици за изједначење, али се спотакао и веома брзо смо примили други погодак. У наставку сусрета игра је била изједначена и у надокнади смо примили и трећи гол. Терен је био изузетно тежак за игру, што је много више одговарало домаћину, који је јачи у овом тренутку - нагласио је Јанковић.

Листа стријелаца

11 голова: Ахметовић (Сарајево),

8 голова: Менало (Широки Бријег), Филиповић (Зрињски), Велкоски (Сарајево), Закарић (Жељезничар),

7 голова: Билбија (Зрињски),

  • 6 голова: Кољић (Крупа)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана