Игокеа пријети неиграњем Лиге 6

Милан Зубовић
Игокеа пријети неиграњем Лиге 6

Бањалука - Руководство Игокее запријетило је неиграњем било којег такмичења под окриљем Кошаркашког савеза БиХ јер је незадовољно одлукама нелегалног тијела које је на састанку одлучило да клуб из Александровца мора играти лигашки дио такмичења Лиге БиХ.

Састанку у Сарајеву присуствовали су представници клубова који би требало да играју идуће сезоне и дио чланова Управног одбора КС БиХ, у којем није било представника Републике Српске, који су замрзли свој статус.

- Игокеа неће играти Лигу БиХ и ако ствари буду ишле овим током, неће играти ни Лигу 6. Играћемо АБА лигу наредних сезона, гдје за нас нема проблема. Овдје је на сцени самовоља комесара такмичења Боже Бошњака, који измишља правила и доноси одлуке које њему одговарају. Он покушава да изабере судије и делегате за Лигу ове сезоне који лично њему одговарају. Клубове је искористио за некакво гласање, односно да усвоје правилник такмичења, што је нерегуларно! Што се тиче кажњавања Игокее, њу нема ко да казни јер савез не функционише, нема легитимног Управног одбора, као ни легитимног генералног секретара и такав хаос користи Бошњак, који прописује правила, покушава да суди и пресуђује - речено је из Игокее.

Из табора Александровчана су подсјетили да су Игокеу хтјели суспендовати и прије двије године, када је једина играла АБА лигу.

- Тада је “савез” био за ФИБА и утркивали су се да нас суспендују јер играмо АБА лигу коју КС БиХ тада није признавао. Чини нам се да је кухиња иста и сада. Игокеа многима смета јер је организационо далеко испред - нагласили су из Игокее.

Комесар такмичења Лиге БиХ Божо Бошњак у телефонском разговору за “Глас Српске” рекао је да нема овлашћење да даје изјаве за медије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана