Igokea ostala bez trenera: Otkaz Vladi Jovanoviću

Z. Vajkić, M. Zubović
Igokea ostala bez trenera: Otkaz Vladi Jovanoviću

Laktaši - Poraz od MZT-a (61:76) u devetom kolu Jadranske lige koštao je trenera Igokee Vladu Jovanovića posla. Uprava kluba iz Aleksandrovca odlučila je da sa njim sporazumno raskine ugovor pa će ekipu u nastavku regionalnog takmičenja sa klupe voditi njegov dosadašnji pomoćnik Milutin Latičnić, koji je već u dva navrata bio trener Igokee.

- Sporazumno smo raskinuli ugovor sa Jovanovićem dok svi igrači ostaju na okupu. Krećemo u potragu za novim trenerom i potreban nam je stručnjak koji ima ambiciju da stvara tim za budućnost, a ne da bude samo jednu sezonu. Na početku ove sezone napravili smo rekonstrukciju tima i treba nam trener sa iskustvom koji će znati sve to uklopiti. Trenutno imamo nekoliko imena sa kojima razgovaramo i za nekoliko dana sve će biti poznato - izjavio je portparol Igokee Pavle Ćorović.

Igokea je u negativnoj seriji, jer je ostvarila treći uzastopni poraz. Jovanović je vodio ekipu na pet susreta ove sezone i ostvario isto toliko poraza. U njegovom odsustvu Latinčić je vodio ekipu na četiri susreta i ostvario dvije pobjede. Jovanović je ekipu preuzeo 19. januara ove godine i osvojio titulu šampiona BiH.

Ako u nekim utakmicama nisu imali sportske sreće, u meču sa gostima iz Makedonije Aleksandrovčani su potpuno podbacili i odigrali najslabiju partiju ove sezone. Nije bilo potrebne energije, ni brze tranzicije u igri domaćih košarkaša, koji nijednog momenta nisu ugrozili rano vođstvo gostiju.

Rezultati

U devetom kolu postignuti su sljedeći rezultati: Solnok - Zadar 82:81, Krka - Mega Vizura 72:80, Budućnost - Olimpija 76:61, Metalac - Levski 81:54, Igokea - MZT 61:76, Partizan - Cibona 73:64. Cedevita - Crvena zvezda (večeras, 20.30 časova).

 

Parovi

U desetom kolu, subota: Zadar - Krka (17), Olimpija - MZT (21), Budućnost - Solnok (21). Nedjelja: Igokea - Levski (17), Cibona - Metalac (17). Ponedjeljak: Mega Vizura - Cedevita (18), Crvena zvezda - Partizan (20.30).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana