Gajić blizu Igokee, četvorka na odlasku

Milan Zubović
Gajić blizu Igokee, četvorka na odlasku

Laktaši - Aktuelni šampion BiH blizu je angažmana pojačanja na poziciji beka šutera, jer je dosadašnji košarkaš slovenačke Primorske Nikola Gajić na korak od potpisivanja ugovora sa jedinim ABA ligašem iz BiH.

Gajić je rodom iz Bratunca gdje je započeo karijeru, a svojevremeno je igrao za banjalučki Borac Nektar da bi potom otišao da studira u SAD pa je prve dvije godine proveo na Džeksonvil koledžu, a druge dvije na "Stiven Ostinu". U BiH još je igrao za tuzlansku Slobodu i sarajevski Spars. Prošle sezone u slovenačkoj ligi prosječno je bilježio 11,4 poena, a sa 5,7 skokova po utakmici bio je najbolji skakač svoje ekipe, a našao  se i na spisku selektora BiH Duška Vujoševića. U očekivanju da sa Gajićem uskoro bude ozvaničena saradnja spekuliše se o odlasku četvorice igrača. Za očekivati je da zbog bolje ponude Strahinja Mićović ne iskoristi opciju u ugovoru i ostane još jednu sezonu, dok su blizu odlaska Miroslav Pašajlić, Draško Albijanić i Nikola Pešaković, kojima su istekli ugovori.

- Niko nije zvanično stigao, a ni otišao posljednjih dana. Ništa nije definitivno i ove sedmice trebalo bi da bude više informacija. Još smo u pregovorima - rekao je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Kada je riječ o nastupu u Ligi šampiona ekipa iz Aleksandrovca iduće sezone neće biti član FIBA takmičenja koje je prvi put organizovano prošle sezone.

- Definitivno smo odlučili da nećemo igrati Ligu šampiona pošto je to u ovom trenutku preskupo takmičenje za nas. Ostalo je još da pošaljemo dopis FIBA da odustajemo što ćemo uraditi narednih dana - dodao je Ćorović.

Igrači na raspolaganju

Osim Gajića, trener Igokee Dragan Bajić imaće na raspolaganju kapitena Vuka Radivojevića, centra Roberta Rikića, beka Đorđa Miloševića, krilo Danila Šibalića kao i mladog Darka Talića. Njima će tokom priprema biti priključeno nekoliko juniora koji su proteklog vikenda postali šampioni BiH i upisali su svih 20 pobjeda ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana