Fudbaler Radnika Marko Obradović najbolji igrač Srpske: Priznanje se mora opravdati na terenu

Igor Stanišić
Fudbaler Radnika Marko Obradović najbolji igrač Srpske: Priznanje se mora opravdati na terenu

Bijeljina - Fudbaler Radnika Marko Obradović, koji je prije nekoliko dana proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske u prošloj godini, ponosi se priznanjem, ali ističe da je to za njega dodatna obaveza da igra još bolje i opravda nagradu na terenu.

Za četiri godine, koliko igra u redovima bijeljinskog premijerligaša, o njemu je rečeno i napisano gotovo sve, a najbolja ocjena njegove igre i odnosa koji ima prema plavom dresu iz utakmice u utakmicu daje Radnikova vjerna publika, koja ga uvijek nagrađuje gromoglasnim aplauzima.

- Velika je čast biti proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske. Ova nagrada je plod dugogodišnjeg rada, treniranja i odricanja. Zahvaljujem svojoj porodici, svojim saigračima, trenerima i svim ljudima koji rade u klubu, jer da nije njih, ne bih osvojio ovu nagradu. Ona je za mene dodatni motiv da još više radim i da sa svojim kolegama nižem nove uspjehe. Posebno sam oduševljen što mi je nagrada dodijeljena u društvu fudbalskih legendi sa ovih prostora Dragana Džajića i Predraga Mijatovića - rekao je Obradović.

U prvoj kontrolnoj utakmici Radnik je savladao federalnog prvoligaša Budućnost iz Banovića sa 5:0, a strijelac prvog gola bio je upravo najbolji strijelac Bijeljinaca u jesenjem dijelu šampionata.

- Najmanje je bitno ko daje golove, važno je da se pobjeđuje. Mnogi će reći da nije toliko važno pobjeđivati rivale u pripremnom periodu, ali svaki trijumf podiže samopouzdanje - nastavio je Obradović.

On ističe da će ekipi na proljeće samopouzdanje i te kako trebati.

- Očekuju nas bitke na tri fronta i bilo bi veoma lijepo kada bismo se plasirali ponovo na međunarodnu scenu. U prvenstvu je cilj da budemo među šest najboljih i nastavimo takmičenje u Ligi za prvaka, a u Kupu BiH i Kupu Srpske da doguramo što dalje, ako je moguće do samog kraja. Imamo dobru ekipu od koje očekujem mnogo u nastavku sezone - dodao je Obradović.

Novo priznanje

Na sinoćnjem Izboru za najboljeg sportistu grada Bijeljina za 2016. godinu Marko Obradović je dobio novo priznanje. Žiri nije imao mnogo nedoumica i napadača Radnika je proglasio za najboljeg u veoma jakoj konkurenciji.

- Marko je to zaslužio igrama i rezultatima koje postiže u dresu Radnika. Njegov rad, pristup od treninga do same utakmice treba da je za primjer ostalim fudbalerima kako iz prvog tima, tako i onim dolazećim naraštajima - rekao je predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana