Фудбалер Радника Марко Обрадовић најбољи играч Српске: Признање се мора оправдати на терену

Игор Станишић
Фудбалер Радника Марко Обрадовић најбољи играч Српске: Признање се мора оправдати на терену

Бијељина - Фудбалер Радника Марко Обрадовић, који је прије неколико дана проглашен за најбољег фудбалера Републике Српске у прошлој години, поноси се признањем, али истиче да је то за њега додатна обавеза да игра још боље и оправда награду на терену.

За четири године, колико игра у редовима бијељинског премијерлигаша, о њему је речено и написано готово све, а најбоља оцјена његове игре и односа који има према плавом дресу из утакмице у утакмицу даје Радникова вјерна публика, која га увијек награђује громогласним аплаузима.

- Велика је част бити проглашен за најбољег фудбалера Републике Српске. Ова награда је плод дугогодишњег рада, тренирања и одрицања. Захваљујем својој породици, својим саиграчима, тренерима и свим људима који раде у клубу, јер да није њих, не бих освојио ову награду. Она је за мене додатни мотив да још више радим и да са својим колегама нижем нове успјехе. Посебно сам одушевљен што ми је награда додијељена у друштву фудбалских легенди са ових простора Драгана Џајића и Предрага Мијатовића - рекао је Обрадовић.

У првој контролној утакмици Радник је савладао федералног прволигаша Будућност из Бановића са 5:0, а стријелац првог гола био је управо најбољи стријелац Бијељинаца у јесењем дијелу шампионата.

- Најмање је битно ко даје голове, важно је да се побјеђује. Многи ће рећи да није толико важно побјеђивати ривале у припремном периоду, али сваки тријумф подиже самопоуздање - наставио је Обрадовић.

Он истиче да ће екипи на прољеће самопоуздање и те како требати.

- Очекују нас битке на три фронта и било би веома лијепо када бисмо се пласирали поново на међународну сцену. У првенству је циљ да будемо међу шест најбољих и наставимо такмичење у Лиги за првака, а у Купу БиХ и Купу Српске да догурамо што даље, ако је могуће до самог краја. Имамо добру екипу од које очекујем много у наставку сезоне - додао је Обрадовић.

Ново признање

На синоћњем Избору за најбољег спортисту града Бијељина за 2016. годину Марко Обрадовић је добио ново признање. Жири није имао много недоумица и нападача Радника је прогласио за најбољег у веома јакој конкуренцији.

- Марко је то заслужио играма и резултатима које постиже у дресу Радника. Његов рад, приступ од тренинга до саме утакмице треба да је за примјер осталим фудбалерима како из првог тима, тако и оним долазећим нараштајима - рекао је предсједник Радника Младен Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана