ФСП Приједор: Вујковић кажњен са 2.000 марака

Милан Зубовић
ФСП Приједор: Вујковић кажњен са 2.000 марака

Бањалука - Бивши предсједник Фудбалског савеза подручја Приједор Станко Вујковић осуђен је у приједорском Основном суду на казну од 2.000 марака због фалсификовања или уништавања службених исправа.

Вујковић је актуелни члан Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске, а током саслушања признао је да је оштетио ФСП за 3.000 марака на име подизања аконтација за путовања која нису реализована.

На основу овог њему је изречена јединствена новчана казна у износу од 2.000 марака за учињена кривична дјела.

Малверзације бившег предсједника ПФС Приједор открио је и у јавност изнио његов први сарадник и потпредсједник Савеза Владо Лишчински почетком крајем априла ове године, теретећи га, између осталог, и за поменутих 3.000 марака које је подигао на име лажних путовања, о чему је "Глас Српске" први писао.

Према наводима Лишчинског, Вујковић је склопио и штетан уговор са осигуравајућом кућом "Косиг Дунав осигурање" из Бањалуке. По њему Фудбалски савез Подручја Приједор суочен је са тужбом осигуравајуће куће која потражује 30.000 марака.

С обзиром на то да је против Вујковића подигнута оптужница и утврђено кривично дјело према члану 19. Статута ФС Републике Српске и ФС БиХ он не може да буде члан фудбалских организација Републике Српске и БиХ. У Статуту се наводи "да би постало кандидат за неко статутарно тијело то лице мора испуњавати све сљедеће услове. Он или она мора поднијети доказ да против њега не постоји кривична истрага нити да је осуђиван за кривично дјело - стоји у Статуту ФСРС.

Искључење

На посљедњој сједници Скупштине Фудбалског савеза подручја Приједор Вујковић је разријешен дужности члана и упућен је приједлог према ФСРС да буде искључен из Извршног одбора Фудбалског савеза РС.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана