Џудо клуб Раде Личина: Скупљају трофеје четири деценије

Данијел Радујковић
Џудо клуб Раде Личина: Скупљају трофеје четири деценије

Бањалука - Џудо клуб "Раде Личина" најстарији је у Бањалуци, а већ 40 година његови чланови скупљају трофеје и постижу добре резултате на домаћим и иностраним такмичењима.

Клуб окупља више од 50 такмичара свих узраста, од полетараца до сениора у женској и мушкој категорији.

- Поред ове три секције отварамо још једну која ће бити у Лазареву. Имамо најдужу традицију у Бањалуци. Наступамо на многим такмичењима, а најважнија су нам свакако она на нивоу Републике Српске и БиХ. Добрим резултатима на њима можемо изађи на међународну сцену, односно на европска и свјетска првенства - казао је тренер клуба Мирослав Мишић.

Додао је да су посебно поносни на најмлађе чланове клуба, који доносе највише медаља са такмичења.

- Споменуо бих пионире који су прваци Републике Српске и БиХ. Стално примамо нове чланове. Наше секције тренирају три пута седмично у Центру за слушно оштећену дјецу. Важно је истаћи да радимо читаве године, без пауза - додао је Мишић.

Један од најбољих такмичара клуба је дванаестогодишњи Данило Станишић, који је до сада освојио 17 медаља, а на посљедњем такмичењу у Новој Били био је златни у категорији преко 46 килограма.

- У клубу сам четири и по године. Све медаље су за мене врло вриједне. Највише сам освојио златних медаља. На републичком такмичењу у Палама био сам први и то ми је једна од најдражих медаља - казао је Станишић, који се такмичи у категорији млађих пионира.

Такмичење

Џудисти "Раде Личине" учествоваће 14. јуна на међународном такмичењу у Берковићима. На овом такмичењу покушаће да наставе да постижу добре резултате као и до сада. Поред Данила Станишића доста се очекује од Николе Гатарића, Јулијана Милосавца, Ање Латиновић, Алексеја Богданића, Андреја и Огњена Аћимовића и осталих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана