Džudo klub Rade Ličina: Skupljaju trofeje četiri decenije

Danijel Radujković
Džudo klub Rade Ličina: Skupljaju trofeje četiri decenije

Banjaluka - Džudo klub "Rade Ličina" najstariji je u Banjaluci, a već 40 godina njegovi članovi skupljaju trofeje i postižu dobre rezultate na domaćim i inostranim takmičenjima.

Klub okuplja više od 50 takmičara svih uzrasta, od poletaraca do seniora u ženskoj i muškoj kategoriji.

- Pored ove tri sekcije otvaramo još jednu koja će biti u Lazarevu. Imamo najdužu tradiciju u Banjaluci. Nastupamo na mnogim takmičenjima, a najvažnija su nam svakako ona na nivou Republike Srpske i BiH. Dobrim rezultatima na njima možemo izađi na međunarodnu scenu, odnosno na evropska i svjetska prvenstva - kazao je trener kluba Miroslav Mišić.

Dodao je da su posebno ponosni na najmlađe članove kluba, koji donose najviše medalja sa takmičenja.

- Spomenuo bih pionire koji su prvaci Republike Srpske i BiH. Stalno primamo nove članove. Naše sekcije treniraju tri puta sedmično u Centru za slušno oštećenu djecu. Važno je istaći da radimo čitave godine, bez pauza - dodao je Mišić.

Jedan od najboljih takmičara kluba je dvanaestogodišnji Danilo Stanišić, koji je do sada osvojio 17 medalja, a na posljednjem takmičenju u Novoj Bili bio je zlatni u kategoriji preko 46 kilograma.

- U klubu sam četiri i po godine. Sve medalje su za mene vrlo vrijedne. Najviše sam osvojio zlatnih medalja. Na republičkom takmičenju u Palama bio sam prvi i to mi je jedna od najdražih medalja - kazao je Stanišić, koji se takmiči u kategoriji mlađih pionira.

Takmičenje

Džudisti "Rade Ličine" učestvovaće 14. juna na međunarodnom takmičenju u Berkovićima. Na ovom takmičenju pokušaće da nastave da postižu dobre rezultate kao i do sada. Pored Danila Stanišića dosta se očekuje od Nikole Gatarića, Julijana Milosavca, Anje Latinović, Alekseja Bogdanića, Andreja i Ognjena Aćimovića i ostalih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana