Џеко и Церићева најбољи спортисти БиХ

nezavisne.com
Џеко и Церићева најбољи спортисти БиХ

Фудбалер Един Џеко и џудисткиња Лариса Церић најбољи су спортисти Босне и Херцеговине за 2018. годину, у избору “Независних новина” и Радио-телевизије БиХ.

Џеко, који је 2009. године први пут освојио награду за најбољег спортисту БиХ, својим бриљантним изведбама на терену у дресу бх. репрезентације и римске Роме стигао је заслужено до друге награде.

“Сви знате да због обавеза у Риму и опоравка од повреде нисам вечерас с вама, али то не значи да не пратим додјелу награда у избору БХРТ-а и Независних. Не само вечерас, већ годинама уназад. Управо због тога, награда коју сам добио ми је итекако драга, а на сваку која долази из моје домовине, сам јако поносан. Вечерас сте подијелили велики број аплауза нашим спортистима и хвала вам и у њихово име, али и у моје. Међутим, нашим спортистима и спорту у БиХ треба мало другачија подршка, осим тапшања по леђима, аплауза и сликања. Треба нам да вјерујете у нас и да нам помогнете да остваримо наше циљеве и промовишемо Босну и Херцеговину на спортским теренима. Без помоћи државе, без ваше помоћи, како финансијске, тако и сваке друге врсте, то је јако тешко и зато, волите ви нас онолико колико ми волимо Босну и Херцеговину. Хвала вам на награди коју сте ми додијелили, поносан сам на њу и сретан што сте изабрали баш мене, међу толико сјајних спортиста и спортисткиња које наша земља има, а сви они заједно су ми мотивација за даљи рад. С обзиром на то да се ближе новогодишњи празници, искористио бих ову прилику да свима честитам божићне и новогодишње благдане, те вас још једном свију поздрављам и желим вам угодну вечер, у нади да нас све чека боља и љепша будућност. Хвала вам још једном од срца”, поручио је Џеко путем видео поруке.

Међу три најбоља нашли су се и каратиста Иван Клепић и атлетичар Месуд Пезер.

Лариса Церић, чланица Џудо клуба Ниппон из Сарајева и у овој години је наставила је континуитет врхунских достигнућа, што јој је донијело већ шесту титулу најбоље спортисткиња БиХ.

“Надам се да ћемо 2020. на овом истом мјесту заједно славити једину медаљу која у овом тренутку недостаје Лариси Церић, а то је олимпијска медаља”, изјавио је селектор Џудо репрезентације БиХ Бранислав Црногорац, који је уиме најбоље бх. џудистиње примио награду. Уз Ларису Церић, у најужој конкуренцији за спортискињу године биле су каратисткиња Ивона Ћавар и кошаркашица Марица Гајић.

На гала вечери су традиционално додијељене награде у укупно 12 категорија.

Епитет најбоље екипе понијела је фудбалска репрезентација БиХ. Награда за најбољег тренера отишла је у руке Блажа Слишковића, тренера ХШК Зрињски.

За најперспективнију спортисткињу и најперспективнијег спортисту проглашени су најбоља млада рукометашица БиХ Јована Илић и талентовани тенисер Дражен Петровић.

Додијељена је награда и за развој спорта, а ову ласкава титула припала је Атлетском клубу Гласинац. Стручни жири је награду за фер-плеј додијелио мотоциклистичком тројцу, Анти Браовцу, Дарку Радићу и Зијаду Хусеинбеговићу.

Награде за животно дјело додијељене су Милораду Каралићу, рукометашу, олимпијском шампиону из 1972. са репрезентацијом Југославије и клупском прваку Европе из 1976. са бањалучким Борцем и Сеаду Хаџијахићу, доајену бх. новинарства, те посхумно кошаркашком великану Сабиту Хаџићу, некадашњем прваку Европе са сарајевском Босном, и Суаду Ћупини, чије име ће вјечно остати протакано у карате спорту у БиХ. 

Титулу најтрофејније бх. екипе већ годинама заслужено носи репрезентација БиХ у сједећој одбојци, којој је припала награда за најбољу екипу у спорту за инвалиде. Награда за најбољег спортисту у спорту за инвалиде припала је Нермину Мемићу.

Срца читалаца “Независних новина” и посјетилаца портала њњњ.независне.цом ове године освојила је бх. одбојкашица Жана Драгутиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана