Dvoršek ostaje u Borac m:telu, Branković ide?

Dušan Repija
Dvoršek ostaje u Borac m:telu, Branković ide?

Banjaluka - Poslije trenera Borisa Dvoršeka ostavku na mjesto direktora Borca m:tel ponudio je Vladimir Branković, a o njoj će za desetak dana odlučivati Upravni odbor.

Iako se činilo da će Banjalučani takmičenje u SEHA ligi privesti mirno kraju i okrenuti se najvažnijem dijelu sezone - Kupu BiH i plej-ofu, ubjedljiv poraz, a pogotovo igra protiv Vojvodine (21:30) potresli su redove trostrukog uzastopnog šampiona BiH. Za sada je izvjesno da će do sjednice Upravnog odbora Dvoršek sigurno voditi ekipu, a Branković obavljati funkciju direktora, dok su poslije toga moguće promjene.

- Uprava kluba izražava nezadovoljstvo ostvarenim rezultatima, a s tim u vezi direktor kluba Vladimir Branković iz moralnih razloga stavio je svoj mandat na raspolaganje članovima UO o kojem će se raspravljati na narednoj sjednici - navodi se u saopštenju.

Evidentno je da će subotnja utakmica protiv Neksea u posljednjem kolu regionalne lige biti prekretnica, pri tom ne misleći prevashodno na rezultat, već prije svega na način igre "crveno-plavih". Za sada neće biti promjena u igračkom kadru, ali će na skeneru biti i partije pojedinih rukometaša.

- Na sjednici će se raspravljati o odnosu igrača prema igri i dresu koji nose te se ne isključuje mogućnost da sa pojedinim rukometašima odmah bude raskinut ugovor, ali i iskorišćeni drugi vidovi sankcija. Do tada, trener Boris Dvoršek obavljaće svoju funkciju maksimalno ozbiljno i odgovorno, što uprava zahtijeva i od igrača - dodato je u saopštenju.

Dvoršek je zahvalio čelnicima na povjerenju te još jednom ponovio da prihvata odgovornost za seriju od tri uzastopna poraza i lošu igru, ali istakao da nije zadovoljan odnosom i zalaganjem pojedinaca.

- Od sada pa nadalje za zabušante neće biti mjesta. Onaj ko ne bude davao maksimum, gledaće utakmice sa tribina, nebitno kako se igrač zove i koliko godina ima. Moramo da se pokrijemo po ušima i nastavimo sa radom kako bismo što prije popravili utisak - rekao je Dvoršek.

Stabilizacija

U saopštenju Borca navedeno je da su aktuelni članovi uprave uradili mnogo posla na stabilizaciji kluba.

- Zbog toga su svjesno žrtvovani pojedini rezultati kako bi se za sljedeću sezonu stvorili još bolji uslovi za funkcionisanje najuspješnijeg sportskog kolektiva u Republici Srpskoj - zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana