Дворшек остаје у Борац м:телу, Бранковић иде?

Душан Репија
Дворшек остаје у Борац м:телу, Бранковић иде?

Бањалука - Послије тренера Бориса Дворшека оставку на мјесто директора Борца м:тел понудио је Владимир Бранковић, а о њој ће за десетак дана одлучивати Управни одбор.

Иако се чинило да ће Бањалучани такмичење у СЕХА лиги привести мирно крају и окренути се најважнијем дијелу сезоне - Купу БиХ и плеј-офу, убједљив пораз, а поготово игра против Војводине (21:30) потресли су редове троструког узастопног шампиона БиХ. За сада је извјесно да ће до сједнице Управног одбора Дворшек сигурно водити екипу, а Бранковић обављати функцију директора, док су послије тога могуће промјене.

- Управа клуба изражава незадовољство оствареним резултатима, а с тим у вези директор клуба Владимир Бранковић из моралних разлога ставио је свој мандат на располагање члановима УО о којем ће се расправљати на наредној сједници - наводи се у саопштењу.

Евидентно је да ће суботња утакмица против Нексеа у посљедњем колу регионалне лиге бити прекретница, при том не мислећи превасходно на резултат, већ прије свега на начин игре "црвено-плавих". За сада неће бити промјена у играчком кадру, али ће на скенеру бити и партије појединих рукометаша.

- На сједници ће се расправљати о односу играча према игри и дресу који носе те се не искључује могућност да са појединим рукометашима одмах буде раскинут уговор, али и искоришћени други видови санкција. До тада, тренер Борис Дворшек обављаће своју функцију максимално озбиљно и одговорно, што управа захтијева и од играча - додато је у саопштењу.

Дворшек је захвалио челницима на повјерењу те још једном поновио да прихвата одговорност за серију од три узастопна пораза и лошу игру, али истакао да није задовољан односом и залагањем појединаца.

- Од сада па надаље за забушанте неће бити мјеста. Онај ко не буде давао максимум, гледаће утакмице са трибина, небитно како се играч зове и колико година има. Морамо да се покријемо по ушима и наставимо са радом како бисмо што прије поправили утисак - рекао је Дворшек.

Стабилизација

У саопштењу Борца наведено је да су актуелни чланови управе урадили много посла на стабилизацији клуба.

- Због тога су свјесно жртвовани поједини резултати како би се за сљедећу сезону створили још бољи услови за функционисање најуспјешнијег спортског колектива у Републици Српској - закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана