Душко Херцеговац, рукометаш Борца: Одбрана и контре пречица до три бода

Душан Репија
Душко Херцеговац, рукометаш Борца: Одбрана и контре пречица до три бода

Бањалука - Јака одбрана, брз проток лопте и лаки голови из контри и полуконтри најједноставнији су рецепт за побједу Борац м:тела у сутрашњем мечу против Вогошће (18 часова).

Једна од најважнијих полуга Бањалучана у одбрани биће Душко Херцеговац, који је уз капитена Ђорђа Ћелића кључни играч у овом сегменту. Бањалучани су у два меча примили само 40 голова, па се снажни пивот нада још једном одлично одрађеном задатку и новој побједи.

- Морамо наставити у истом ритму као до сада, а уколико тако буде, мислим да неће бити проблема - рекао је Херцеговац. 

Сви се још добро сјећају меча у Лиги 4 прошле сезоне када су Бањалучани размонтирали госте са 36:21, а добили су их и у реваншу Купа БиХ са 27:18, надокнадивши седам голова заостатка из првог меча. Међутим, Вогошћа је једном успјела да слави у Бањалуци са 29:28.

- И ми и они имамо много нових играча, тако да је тешко поредити те мечеве, али мислим да смо ми тренутно квалитетнији. Отишло им је неколико кључних играча, укључујући Тарика Дедајића, који им је био врло важан. Довели су добре замјене, које ипак нису толико квалитетне. Имају двије побједе, али мислим да ће посустати и да ће нам Извиђач бити највећа пријетња ове сезоне - рекао је Херцеговац.

Наруку актуелном шампиону БиХ иде и чињеница да је Вогошћа у недјељу и понедјељак одиграла два дуела са израелским Холоном и прошла у идући круг Челенџ купа, али су се играчи сигурно доста истрошили.

- За разлику од нас, немају толико широку клупу и то би могао да буде још један плус у нашу корист - рекао је Херцеговац.

Посјета школи и позив публици

Како би анимирали најмлађе становнике Бањалуке, рукометаши Борца јуче су посјетили Основну школу "Борисав Станковић". Одговарали су на сва питања радозналих ученика, причали им о својим искуствима, подијелили реквизите клуба и позвали их да дођу на трибине "Борика".

- Надам се да ћемо имати велику подршку, а овом приликом позвао бих све да буду наш осми играч - рекао је Херцеговац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана