Драгишић оправдао очекивања на клупи Текстилца

Данијел Радујковић
Драгишић оправдао очекивања на клупи Текстилца

Дервента - Освајањем бода против Подриња у прошлом колу Текстилац Корт је изборио пласман у Лигу за првака РС и тако испунио главни циљ ове сезоне, а мечеве против пет најбољих екипа у мини-лиги искористиће да кристалише тим за наредну сезону.

Дервенћани нису најбоље започели прољећни дио првенства пошто су забиљежили два пораза, али су онда на три наредна меча освојили пет бодова чиме су и математички изборили пласман међу шест екипа, јер од седме Козаре имају четири поена више.

- Морали смо извући максимум против Подриња да освојимо тај бод који нам је донио пласман у Лигу за првака. Они су квалитетна екипа, послије Борца можда и најквалитетнија у лиги, раме уз раме са Рудар Приједором. Сада нам је основни циљ да афирмишемо млађе играче и видимо на кога можемо рачунати наредне сезоне. Младима је тешко дати шансу када постоји притисак резултата, али сада ће играти растерећено, што ће нам дати слику ко колико заиста може - рекао је тренер екипе Зоран Драгишић који је у Дервенту дошао у паузи између два дијела првенства.

Његова екипа има другу најбољу одбрану у лиги са 14 примљених голова, али не тако добар напад који је дао свега 17 погодака, колико имају двије екипе са зачеља табеле, Сутјеска и Борац Шамац.

- Свака екипа има своју композицију, а наша је таква да се боље сналазимо у дефанзиви. Наравно, порадићемо и на ефикасности, свака екипа мора играти према напријед и постизати голове. Томе морамо да тежимо - додао је Драгишић.

Течнија игра у офанзиви од Текстилца може се очекивати наредне сезоне пошто добро напредује прикупљање новца за вјештачки терен на којем би се без проблема могло радити у лошим временским условима. Члан управе "кројача" Давор Пијетловић нагласио је да је до сада у акцији "Квадрат за будућност" прикупљено 113.500 марака, што је сасвим довољно да буду завршени земљани радови, а градња ће почети у јуну.

- Код нас клубови не могу без пластичне подлоге, јер је од октобра до априла немогуће радити у блату, по киши и снијегу. На вјештачком терену је много лакше уиграти екипу, бољи је рад омладинске школе и што је најважније, не губи се континуитет у раду. Без тога нема успјеха - закључио је тренер тима из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана