Црногорски стручњак ближе одласку него останку у Борцу: Одлука зависи од амбиција

Душан Репија
Црногорски стручњак ближе одласку него останку у Борцу: Одлука зависи од амбиција

Бањалука - Прва рунда преговора управе Борца м:тел и тренера Ратка Ђурковића није донијела конкретне закључке, али је црногорски стручњак ближи одлуци да напусти Бањалуку уколико се амбиције клуба не поклопе са његовим захтјевима.

Ђурковић је предочио циљеве и испричао своју визију којом би Борац требало да иде послије освојене шампионске титуле, али није добио конкретне одговоре. Челници клуба још не знају у којем такмичењу ће наступати Борац идуће сезоне, јер ће тек за десетак дана бити познато да ли ће БиХ имати представника у СЕХА лиги. То је уско повезано са његовом одлуком о будућности.

- Имали смо коректан разговор, али нам се за сада разилазе мишљења. Мислим да би требало надградити одстојећи тим и направити додатни искорак. За сада нисам добио конкретне одговоре, али ћемо се састати у идућих десетак дана како бисмо дефинитивно видјели да ли настављамо или одлазим - рекао је Ђурковић.

Директор клуба Владимир Бранковић истиче да одстоји обострана жеља за наставак сарадње.

- Наше амбиције зависиће директно од помоћи институција. Новцем који добијамо не можемо равноправно да се носимо са ривалима у СЕХА лиги, а можемо да освојимо Премијер лигу. У регионално такмичење можемо само ако будемо државни пројекат, као што је много рукометних клубова у Европи - рекао је Бранковић.

Бањалучани ће овог викенда покушати да дођу до дупле круне, јер у суботу играју полуфинале Купа БиХ против домаћина Зрињског у Мостару. Освајање трофеја био би подвиг, с обзиром на то да су Дамиру Ефендићу, Милану Косановићу, Мирку Мајићу, Данијелу Вукићевићу и Милошу Лончару истекли уговори и да неће наступити. Ђурковић ће у Мостару на располагању имати десет играча и голмана Армана Беширевића. Меч почиње у 17 часова, а од 19 играју Извиђач и Маглај. Финале је на програму у недјељу од 20 часова.

Уговори идуће седмице

Осим одласка петорице играча и доласка Немање Безбрадице, идуће седмице очекује се још потписа у Господској улици.

- Договорили смо наставак сарадње са већином момака који су до сада играли, што нам је и био приоритет. О именима нећу да говорим, све ће бити познато идуће седмице - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана