Crnogorski stručnjak bliže odlasku nego ostanku u Borcu: Odluka zavisi od ambicija

Dušan Repija
Crnogorski stručnjak bliže odlasku nego ostanku u Borcu: Odluka zavisi od ambicija

Banjaluka - Prva runda pregovora uprave Borca m:tel i trenera Ratka Đurkovića nije donijela konkretne zaključke, ali je crnogorski stručnjak bliži odluci da napusti Banjaluku ukoliko se ambicije kluba ne poklope sa njegovim zahtjevima.

Đurković je predočio ciljeve i ispričao svoju viziju kojom bi Borac trebalo da ide poslije osvojene šampionske titule, ali nije dobio konkretne odgovore. Čelnici kluba još ne znaju u kojem takmičenju će nastupati Borac iduće sezone, jer će tek za desetak dana biti poznato da li će BiH imati predstavnika u SEHA ligi. To je usko povezano sa njegovom odlukom o budućnosti.

- Imali smo korektan razgovor, ali nam se za sada razilaze mišljenja. Mislim da bi trebalo nadgraditi odstojeći tim i napraviti dodatni iskorak. Za sada nisam dobio konkretne odgovore, ali ćemo se sastati u idućih desetak dana kako bismo definitivno vidjeli da li nastavljamo ili odlazim - rekao je Đurković.

Direktor kluba Vladimir Branković ističe da odstoji obostrana želja za nastavak saradnje.

- Naše ambicije zavisiće direktno od pomoći institucija. Novcem koji dobijamo ne možemo ravnopravno da se nosimo sa rivalima u SEHA ligi, a možemo da osvojimo Premijer ligu. U regionalno takmičenje možemo samo ako budemo državni projekat, kao što je mnogo rukometnih klubova u Evropi - rekao je Branković.

Banjalučani će ovog vikenda pokušati da dođu do duple krune, jer u subotu igraju polufinale Kupa BiH protiv domaćina Zrinjskog u Mostaru. Osvajanje trofeja bio bi podvig, s obzirom na to da su Damiru Efendiću, Milanu Kosanoviću, Mirku Majiću, Danijelu Vukićeviću i Milošu Lončaru istekli ugovori i da neće nastupiti. Đurković će u Mostaru na raspolaganju imati deset igrača i golmana Armana Beširevića. Meč počinje u 17 časova, a od 19 igraju Izviđač i Maglaj. Finale je na programu u nedjelju od 20 časova.

Ugovori iduće sedmice

Osim odlaska petorice igrača i dolaska Nemanje Bezbradice, iduće sedmice očekuje se još potpisa u Gospodskoj ulici.

- Dogovorili smo nastavak saradnje sa većinom momaka koji su do sada igrali, što nam je i bio prioritet. O imenima neću da govorim, sve će biti poznato iduće sedmice - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana