Циљ кошаркаша Борца титула и Лига БиХ

Милан Зубовић
Циљ кошаркаша Борца титула и Лига БиХ

Бањалука - Три кола прије краја лигашког дијела такмичења у шампионату Српске кошаркаши Борца обезбиједили су наступ у плеј-офу и жеља им је да са садашње, прве позиције уђу у завршницу.

Према ријечима предсједника клуба из Бањалуке Милана Ђајића, оно што су обећали прошлог септембра остварили су до сада мада их очекује најтежи дио сезоне те имају велику жељу да се врате у Лигу БиХ.

- Жеља нам је да направимо друштвено одговоран клуб и на добром смо путу јер коначно имамо све млађе категорије које годинама нису постојале. Чврсто стојимо на земљи, не заносимо се нереалним циљевима. Први од њих је да постанемо шампиони Републике Српске и потом будемо стабилан члан Лиге БиХ. У неком петогодишњем планирању један од циљева је и пласман у Другу АБА лигу, али о том потом. Надам се подршци средине из које долазимо јер је потребно да Бањалука има клуб у Лиги БиХ мада је тешко скупити паре за то такмичење. Процјењујемо да нам за сигуран опстанак и пласман у средину табеле треба између 200.000 и 300.000 марака, тако да је пред нама из управе веома тежак задатак да то обезбиједимо, као што ће и играчи имати тежак задатак да то изборе на терену - рекао је Ђајић.

Помоћни тренер екипе Марко Шћекић, који се недавно играчки активирао, вјерује да ће екипа на прави начин завршити започети посао те да је дуг пут пред њима. Његов саиграч Срђан Лончар не размишља о противнику у полуфиналу.

- Иде најзанимљивији дио сезоне јер су плеј-оф и лигашки дио два различита такмичења. Прошли септембар, који ми је био најгори у животу, сада долази на наплату и морамо се показати у најбољем свјетлу. Није битно ко ће нам бити противник у полуфиналу и немам посебних жеља, већ мислим само на то како да наша игра буде на врхунском нивоу - рекао је Лончар.

Представник “Бањалучке пиваре”, која је један од главних спонзора екипе, најавио је подршку клубу.

- Здушно подржавамо Борац јер су клуб и “Бањалучка пивара” година нераздвојни и даља подршка неће изостати јер сви заједно желимо да се Борац врати тамо гдје му је мјесто - рекао је маркетинг менаџер Дејан Чато.

Минчић

Тренер екипе Драган Ђера Мичић вјерује да ће његови момци бити на висини задатка у завршници такмичења.

- Очекујемо да са прве позиције кренемо у плеј-оф, али она не мора да значи нешто посебно. Морамо да задржимо своју игру и спремно одговоримо на све изазове. Момци имају квалитет за Лигу БиХ и вјерујем да ћемо постати шампиони. Уједно се надам и мало бољем третману када су у питању термини за тренирање јер са тим имамо много проблема - рекао је Мичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана