Четири клуба из РС не играју Лигу БиХ

Милан Зубовић
Четири клуба из РС не играју Лигу БиХ

Бањалука - Четири женска кошаркашка клуба која су требала да наступају у Лиги БиХ неће се такмичити у овом рангу јер није испуњен минимум услова које су тражили представници Кошаркашког савеза Републике Српске.

Тако ће се Млади Крајишник (Бањалука), Слобода (Нови Град), Орлови (Бањалука) и Рудар спорт (Угљевик) такмичити у Првој лиги Републике Српске, док ће се коначан број екипа у доигравању првенства БиХ одредити након одлуке Управног одбора КС БиХ.

- За жријеб такмичарских бројева у женској конкуренцији пријавило се десет клубова, од којих су Бановићи прошле године испали из лиге, а Бугојно заузело друго мјесто у А1 лиги ФБиХ и није имало право да игра у Лиги БиХ. Тражили смо да минималан број клубова у Лиги БиХ буде осам, а када је Млади Крајишник одустао од такмичења, број је пао на седам, тако да смо одлучили да наши клубови играју у Првој лиги РС - изјавио је генерални секретар КСРС Драган Ћазић.

С обзиром на то, Прва лига РС бројаће десет клубова и то: Игокеа (Александровац), Младост (Приједор), Баскет Уна (Нови Град), Игман (Источна Илиџа), Козара (Градишка), Требиње 03, М. Крајишник, Орлови, Рудар Спорт и Слобода, а такмичење ће почети 8. новембра. Постоје индиције да ће екипа Орлова играти Међународну женску регионалну кошаркашку лигу и уколико се то оствари, Прва лига РС бројаће девет клубова, док ће се овај бањалучки клуб укључити у првенство тек у доигравању.

У Првој лиги РС за мушкарце наступаће 13 клубова и то: Рогатица, Теслић, Студент (Бањалука), Сутјеска (Фоча), Козара (Градишка), Братунац, Борац (Бањалука), Приједор, Дрина Бирач (Зворник), Рудар (Угљевик), Радник БН Баскет (Бијељина), Гацко, Будућност (Пале). Такмичење почиње 1. новембра.

Измирење дугова

Према одлуци УО КСРС, сви клубови који нису измирили дугове за чланарину и котизацију имају рок да то учине до понедјељка, 27. октобра, до 12 часова. Клубови чији дуг износи преко 500 марака могу новац да уплате у двије рате, с тим што се прва мора платити до понедјељка, а друга најкасније до почетка другог дијела такмичења. Уједно, морају бити измирена и потраживања за текућу сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана