Челенџер Српска опен: Ђере први носилац, не и највећа звијезда

Душан Репија
Челенџер Српска опен: Ђере први носилац, не и највећа звијезда

Бањалука - Српски тенисер Ласло Ђере биће први носилац на 17. челенџеру у Бањалуци који од ове године носи име Српска опен, али ће ипак прве звијезде бити Јанко Типсаревић Томаж Белучи.

Двојица искусних тенисера својевремено су се носили са најбољим на свијету, али су због повреда сада далеко од врха. Сада покушавају да се врате тамо гдје су некада били, па су им организатори турнира са задовољством уручили специјалне позивнице. Устаљена пракса је да вајлд кард за главни жријеб добије бар један млади тенисер из Србије, овај пут то ће бити Марко Миладиновић, а четврта је отишла на адресу Јапанца Кента Тагашире.

Иако је Ђере, који ове сезоне игра тенис живота, једини пријављени тенисер из првих 100, међу 32 играча наћи ће се доста познатих и признатих имена, а међу њима су Пабло Андухар, Карлос Берлок, Пеђа Крстин, Марко Трунгелити... Пажњу треба да обратимо и на младу британску наду Џеја Кларка.

- У случају да Ђере догура до краја, ући ће међу 80 најбољих играча свијета, што би му био најбољи ренкинг каријере - рекао је менаџер турнира Озрен Ђурђевић.

Наградни фонд ове године износи 85.000 евра плус хоспиталити, а побједник ће постати богатији за 12.250 евра и 100 бодова, десет више него што доноси пласман у треће коло гренд слем турнира.

- Лично ми је најдраже што смо дали позивницу Типсаревићу, момку који је био међу десет на свијету и играо завршни мастерс у Лондону. Када бих могао да бирам, желио бих да управо он и Белучи одиграју финале, јер би то био спектакл - рекао је директор ТК “Младост” Синиша Симеуновић.

Главни турнир почиње 10. септембра, а финале је 18, док квалификације почињу два дана раније.

Мартерер не брани круну

Прошлогодишњи побједник Нијемац Михаел Мартерер неће бранити пехар у Бањалуци, тако да уопште нема могућности да буде прекинута традиција. Наиме, ниједан играч до сада није одбранио титулу, тако да турнир има 15 различитих освајача, јер прво издање због временских услова није дало побједника, па су награду подијелили Томас Беренд и Вернер Ешауер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана