Борба за фотељу генералног секретара у Кик-бокс савезу Републике Српске

Милан Зубовић
Борба за фотељу генералног секретара у Кик-бокс савезу Републике Српске

Бањалука - Велики проблеми потресају Кик-бокс савез Републике Српске. На двије супротне стране нашли су се генерални секретар Савеза Дијана Полетан и Бранко Граховац, који тврди да је легално изабран на ту функцију. Према његовим ријечима,

Полетанова не жели да преда функцију, документацију и печате, тако да Савез не функционише како би требало.

- На Скупштини Кик-бокс савеза РС одржаној 10. октобра изабран сам за генералног секретара, а разлог мог избора је тај што досадашњи, Дијана Полетан, није радила посао како треба и самовољно је доносила одлуке. Тражила је да јој клубови покрију путне трошкове и смјештај за састанке, а тога нема у правилницима. Од 27 делегата Скупштине, њих 17 гласало је за мене, девет за њу, а један је био уздржан. Она је уложила жалбу на одлуку која је још на разматрању, али наредних дана треба да нам преда документацију и печате или ћемо све пријавити полицији пошто она није регистрована у суду. Код ње је печат Савеза иако нема сагласности за то - изјавио је Граховац.

На ове оптужбе које је Граховац изнио, Полетанова је одговорила контратужбом.

- Ухватила сам мању групу људи који су потписали билатерални споразум са Турском без знања клубова из Српске, а након што сам то презентовала осталима, примила сам и пријетње смрћу. Појавила сам се на већ поменутој сједници Скупштине, али сам тражила од Центра јавне безбједности Источно Сарајево да ме заштите, што су они и урадили. На сједници су од мене тражили да уврстим и четири клуба у гласање која нису заведена у Савезу јер нису исправно регистровани, што нисам урадила. Након двочасовне сједнице на којој су ме вријеђали, урлали на мене и пријетили ми, скупили су 17 гласова за моју смјену, заједно са та четири нерегистрована клуба, чиме су директно прекршили Статут - истакла је Полетанова.

Она је нагласила да не намјерава да преда печате и документацију док се не оконча жалбени поступак.

- Група људи из Невесиња се удружила и желе ме макнути. Све ове доказе послала сам у републички инспекторат, а док се тај проблем не ријеши, остајем на функцији генералног секретара Савеза. Ако инспекторат донесе одлуку која не иде мени у корист, предаћу све што треба - додала је Полетанова.

Регистрација Савеза

Полетанова је казала да Кик-бокс савез БиХ није исправно регистрован.

- Кровни савез на нивоу БиХ треба да чине КБС РС и КБС ФБиХ, а то није случај. То је требало да буде урађено прије двије године јер се оваквом ситуацијом негира постојање Савеза Републике Српске. КБС из ФБиХ није у интересу да се формира кровни савез јер они преко свог савеза представљају БиХ, док смо ми запостављени - казала је Полетанова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана