Borac m:tel igra Ligu šampiona

Darko Pašagić
Borac m:tel igra Ligu šampiona

Banjaluka - Grad Banjaluka će pomoći Rukometnom klubu Borac m:tel i obezbijediće sredstva za depozit od 25.000 evra, koji klub iz Gospodske ulice treba da uplati EHF-u kako bi učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ovo je u petak izjavio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranovića poslije sastanka u Administrativnoj službi grada sa čelnicima  Borac m:tela.

- Biće obezbijeđeno 25.000 evra, koliko je potrebno da se položi kao depozit Evropskoj rukometnoj federaciji. Borac m:tel je ove sezone osvojio tri trofeja, kupove Republike Srpske i BiH, te titulu prvaka BiH i zato moramo da pomognemo ovom klubu. I ranije sam govorio da ako naši klubovi na terenu obezbijede pozicije koje vode na međunarodnu scenu, onda svi treba da im pomognemo da nas dostojno reprezentuju. U suprotnom, doći će do smanjenja motiva za takmičenje, a samim tim i rezultati će biti lošiji - naglasio je Gavranović.

On je istakao da je očekivao da će rukometnom velikanu iz Gospodske ulice pomoć stići i sa drugih strana.

- Grad Banjaluka je uvijek na usluzi vrhunskom sportu, ali rukometaši su za odlične rezultate trebalo da budu nagrađeni i od strane nadležnog ministarstva, ali i sponzora. Ali očito da je ta pomoć u ovom trenutku izostala - dodao je Gavranović.

Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac Igor Babić zahvalio je gradonačelniku Gavranoviću i gradu Banjaluka na podršci, i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će "crveno-plavi" i ove godine zaigrati na evropskoj sceni.

- Bila bi prava šteta da zbog nedostatka novca nismo uspjeli da igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukoliko uspješno prebrodimo kvalifikacije, a nadam se da hoćemo, potpuno spremno ćemo dočekati nastup u najkvalitetnijem klupskom takmičenju - rekao je Babić.

Neće turnir

Predsjednik Banjalučana Igor Babić je naglasio da se Borac m:tel neće kandidovati da bude domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

- Većinu troškova ovih turnira snosi domaćin i to bi za nas u ovom trenutku bio prekrupan zalogaj - rekao je Babić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana