Borac m:tel doveo drugo pojačanje: Smojver pojačao konkurenciju na pivotu

Dušan Repija
Borac m:tel doveo drugo pojačanje: Smojver pojačao konkurenciju na pivotu

Banjaluka - Drugo pojačanje Borca m:tel, poslije Ivana Dumenčića, pred nastavak sezone je Dominik Smojver (23).

Dosadašnji igrač mađarskog prvoligaša Orožhaze potpisao je ugovor na godinu i po i pojačaće konkurenciju na poziciji pivota.

- Smojver je ponikao u Karlovcu, vrlo je talentovan rukometaš. Prošao je sve mlađe selekcije Hrvatske, a sa juniorskom reprezentacijom osvojio četiri medalje. Razgovarao sam sa njegovim dosadašnjim trenerom Vladanom Jordovićem i rekao mi je sve najbolje o njemu - rekao je trener Borca m:tel Boris Dvoršek.

Banjalučani sada na poziciji pivota imaju tri igrača, što je po Dvoršekovim riječima, optimalan broj.

- Svaka ozbiljna ekipa mora da ima tri pivota. To su momci koji se najviše troše na utakmici i odlično je što ćemo imati širinu. Naravno, Ratko Nikolić je i dalje prvi izbor, a pomagaće mu Đorđe Ćelić i Smojver - rekao je Dvoršek.

Debi u novom dresu Smojver će imati već u subotu, kada u "Boriku" gostuje zagrebačka Dubrava (18.15 časova).

- Biće nam ovo treća prijateljska utakmica i posljednja pred meč protiv Vardara u SEHA ligi 5. februara. Imali smo odlične provjere protiv PPD Zagreba, što očekujem i protiv Dubrave. Postoji mogućnost da odigramo tri poluvremena, kako bi svi igrači dobili šansu - rekao je Dvoršek.

Banjalučani su u punom treningu od 11. januara i što je najvažnije kompletne pripreme prošle su bez povreda, a oporavili su se i od ranije povrijeđeni Mirko Mikić i Miloš Nježić.

- Bitno je da su svi sto odsto zdravi. Ispunili smo sve što smo planirali, a kondicioni trener Borko Petrović odradio je odličan posao. Do sada je akcenat bio na fizičkoj spremi i mislim da ćemo u tom segmentu odlično odgovoriti svim izazovima. Uporedo smo radili i na taktici, što će nam biti glavni zadatak do premijere protiv Vardara - rekao je Dvoršek.

Uvertira

Prije meča najboljih ekipa Borca m:tel i Dubrave, snage će odmjeriti i momci ova dva kluba koji su 1998. godište i mlađi (17 časova).

- Mnogo očekujemo od ove generacije, a u skladu s tim posvećujemo joj i mnogo pažnje. Bitno je da momci igraju protiv jakih rivala i da se pravilno razvijaju, a već za dvije sedmice učestvovaće na vrlo jakom turniru u Zagrebu i igrati protiv Vesprema, Celja i još nekoliko odličnih ekipa - rekao je Dvoršek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana