Боксери Славије против мариборског Жељезничара

Дарко Пашагић
Боксери Славије против мариборског Жељезничара

Бањалука - Пријатељски боксерски меч у којем ће снаге одмјерити бањалучка Славија и Жељезничар из Марибора биће одржан у петак од 17 часова у дворани "Обилићево"

- Ово је још само једна у низу манифестација којом се обиљежава 40 година постојања и рада Спортске дворане "Борик". Када смо на почетку године планирали приредбе којима ће бити обиљежен јубилеј нисмо заборавили ни боксере, који су свих ових година били саставни дио бањалучког "храма спорта" - нагласио је директор Јавне установе Спортски центар "Борик" Манојла Зрнић.

Предсједник Славије Зоран Бугарски нагласио је да ће меч са Жељезничаром бити још један у низу испита бањалучких боксера.

- Прошлог викенда наступили смо у Новом Саду на манифестацији "Завичајни дани Лединци 2014" и оставили добар утисак. Не сумњам да ће тако бити и овог пута - рекао је Бугарски.

Почасни предсједник Бањалучана Драган Батар је говорио о повезаности "Борика" и боксерског клуба.

- Славија је била присутна и на отварању спортске дворане "Борик" прије 40 година и сасвим је разумљиво да смо и сада укључени у прославу јубилеја - истакао је Батар.

Планирано је да се одржи девет борби.

- Пет би требало да буде у сениорској конкуренцији, а четири су предвиђене за младе снаге, који тек кроче на спортску сцену. Вјерујем да ће гледаоци уживати у добрим борбама и очекујем нашу побједу - нагласио је шеф стручног штаба Славије Мирко Јокић.

Хуманост

Меч између Славије и Жељезничара имаће хуманитарни карактер, иако се улазнице неће наплаћивати. Наиме, на улазу у дворану "Обилићево" биће постављене кутије, у које ће свако моћи да убаци одређени новчани износ, у складу са могућностима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана