Бајић: Крив сам за пораз Игокее

Милан Зубовић
Бајић: Крив сам за пораз Игокее

Лакташи - Прибојавао се тренер Игокее Драган Бајић утакмице са МЗТ-ом након што је његов тим побиједио два легитимна кандидата за титулу АБА лиге и тај страх се показао као оправдан.

Александровчани су поражени на свом терену од Македонаца резултатом 99:108 у четвртом колу регионалног такмичења. Иако су губили током већег дијела утакмице, домаћи су имали прилику да дођу до тријумфа којим би избили на прво мјесто табеле, али нису успјели да се изборе са скоком противника који их је скупио 36, од чега чак 14 у нападу, наспрам њихове 24 ухваћене лопте. Гости су погодили 13 тројки из 26 покушаја. Без обзира на све, имали су шансу за тријумф, али индивидуална рјешења у којима је предњачио Дезмонд Вашингтон нису била најсрећнија.

- Ниједним сегментом игре нисмо заслужили да славимо. Послије тријумфа над Цедевитом говорио сам играчима шта ће се десити ако уђемо у утакмицу са мишљењем да ћемо лако побиједити. Ушли смо јако мекано и на почетку утакмице нисмо користили тактичке фаулове и нисмо били у бонусу те смо све лагано допуштали противнику. Током другог полувремена успјели смо окренути резултат, али је пресудио офанзивни скок гостију. Када се све узме у обзир, сматрам да сам највећи кривац за пораз. Нисам успио да спремим тим за ову утакмицу иако сам цијеле седмице говорио да ће бити тежак дуел и да нећемо лако добити јер ми никога не можемо добити лако ако не играмо са 100 одсто наших могућности - изјавио је Бајић.

Нагласио је да његова екипа никада није примила 63 поена у једном полувремену.

- Од када сам тренер нисам доживио да примим толико поена у једном полувремену. МЗТ је баш био шутерски расположен и дао нам је 13 тројки. Ово нам је добар шамар за будућност и сматрам да се можемо носити са свима, али само ако дајемо све од себе. Послије побједа над Будућности и Цедевитом неки су нас сврстали међу конкуренте за прва четири мјеста на табели, али сматрам да немамо квалитет да се боримо за врх, већ само за опстанак. Размишљали смо како ћемо побиједити МЗТ са 20 поена разлике и бити први на табели и онда се деси овакав пораз - рекао је Бајић чији ће тим у суботу гостовати Партизану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана