BL volej iznenadio favorite

Danijel Radujković
BL volej iznenadio favorite

Banjaluka - Odbojkašice BL voleja odlično su startovale u debitantskoj sezoni Premijer lige BiH gdje su u prva tri kola osvojile šest poena i trenutno se nalaze na petom mjestu tabele.

Banjalučanke su u prvoj utakmici izgubile od aktuelnog šampiona Bimal Jedinstva iz Brčkog, ali su onda zabilježile pobjede protiv HE na Drini i Gacka.

- Generalno, ovo je dobar ulazak u Premijer ligu u kojoj smo novajlije. Osim poraza od višestrukog šampiona BiH, koji je institucija odbojke na ovim prostorima, zabilježili smo dva trijumfa protiv ekipa koje su bile u vrhu tabele prošle godine. To je veliki rezultat za nas. Međutim, nema razloga za dizanje u oblake i da se opustimo. Ima još dosta utakmica i čeka nas težak posao - kazao je trener ekipe Draško Madžar.

Aktuelni šampion Republike Srpske ima težak raspored na startu prvenstva, ali pokazao je da ima kvaliteta da se takmiči u društvu najboljih.

- Ovo do sada je bilo vrlo dobro. Raspored je takav da ekipama koje su na papiru slabije gostujemo, dok oni najbolji iz prošle sezone dolaze kod nas. Smatram da smo se dobro pripremali. Kako smo na vrijeme dobili raspored mogli smo tempirati formu i očigledno smo uspjeli. Ekipa dobro izgleda, nemamo povređenih igračica. Spremni smo za sve izazove i mislim da je naša prednost "dugačka klupa" jer imamo dosta igračica koje mogu da uđu i naprave prevagu na našu stranu. Naravno ima prostora da tehnički i taktički još napredujemo - dodao je Madžar.

Gostovanje Bihaću

U narednom kolu BL volej će u subotu od 19 časova gostovati drugoplasiranoj ekipi Bihać Preminger. Madžar smatra da će ova utakmica dosta značiti njegovim igračicama.

- Oni su do sada imali sve pobjede, ali im je raspored bio lakši jer nisu igrali sa najboljim ekipama. Međutim, pokazali su dobru formu. Ta utakmica će za nas biti vrlo važna. Smatram da su obje ekipe ujednačenog kvaliteta, imaju kvalitet i biće vrlo interesantno. Ova utakmica bi nam mogla odrediti u kojem ćemo dijelu tabele biti. Eventualna pobjeda bila bi vrlo značajna za nas - zaključio je Madžar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana