Aleksandrovčani u nemogućoj misiji

Milan Zubović
Aleksandrovčani u nemogućoj misiji

Banjaluka - Najbolji tim ABA lige prekosutra stiže u Laktaše i to nakon utakmice u Tel Avivu protiv Makabija.

Košarkaši Igokee ugostiće Crvenu zvezdu koja briljira ove sezone na Jadranu, gdje ne zna za poraz, ali i u Evroligi, gdje ima šanse za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta. Aleksandrovčani će imati težak zadatak pred sobom, da urade ono što nikome do sada nije pošlo za rukom na Jadranu i nanesu prvi poraz aktuelnom šampionu. Beograđani su se lako obračunali sa svim rivalima iz regiona ove sezone u ABA ligi, dok je jedino Igokea bila na pragu velikog iznenađenja u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali je domaćin slavio rezultatom 68:66.

Biće ovo 12. meč ova dva tima u regionalnom takmičenju, dok su odigrali i jedan prijateljski. Prva četiri obračuna u ABA ligi pripala su Igokei, da bi potom "crveno-bijeli" vezali četiri trijumfa. Zatim je ekipa iz Aleksandrovca 2015. napravila veliko iznenađenje kada je slavila u "Pioniru", dok je potom Zvezda upisala dvije pobjede. Najvećom razlikom Igokea je slavila u prvom odmjeravanju snaga 2010. godine u Laktašima, kada je bilo 77:59, dok najubjedljivija Zvezdina pobjeda datira iz 2014, kada su slavili sa 93:59, dok su dva puta dobili sa po 20 peona razlike. Jedini prijateljski susret igran u Laktašima 14. novembra 2011. pripao je domaćinu, a goste je tada predvodio Svetislav Pešić i u ekipi bio Branko Lazić, koji i sada nosi crveno-bijeli dres. Igokea trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli sa po devet pobjeda i poraza, a poslije ogleda sa Budućnosti u prošlom kolu ovom im je drugi izuzetno težak ispit, dok će seriju zaključiti za desetak dana u Zagrebu protiv Cedevite.

Ulaznice

Ulaznice za susret 19. kola ABA lige između Igokee i Crvene zvezde, koji je na rasporedu u subotu od 17 časova, danas će biti puštene u prodaju po cijeni od 25 maraka. Iz tabora Aleksandrovčana napominju da se karte mogu kupiti samo na ovlašćenim mjestima, da bi se izbjegli falsifikati koji su se pojavljivali ranijih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana