Александар Субић, фудбалер бањалучког Борца: Играћемо још боље

: Дарко Пашагић
Александар Субић, фудбалер бањалучког Борца: Играћемо још боље

Бањалука - Два гола вриједна шест бодова учинак су фудбалера Борца Александара Субића у првих осам кола Премијер лиге БиХ

Први је постигао у четвртом колу када су Бањалучани на Градском стадиону савладали Челик са минималних 1:0, а други у дербију осме првенствене рунде у којој су "црвено-плави" идентичним резултатом били бољи од актуелног шампиона Зрињског.

- До ове сезоне углавном сам играо на позицији лијевог бочног, али ме сада у недостатку нападача шеф стручног штаба Винко Мариновић све више шаље на позицију крила и то се за сада показује као пун погодак. Пресрећан сам што сам својим головима одлучио утакмице са Зеничанима и Мостарцима. Међутим, није битно ко је стријелац, најважније је да екипа побјеђује - истакао је Субић.

По његовим ријечима кључ успјеха против Зрињског био је тај што су на терену испоштоване све замисли тренера Мариновића.

- Тактички смо надиграли Мостарце. Иако су имали много више лопту у свом посједу, више удараца према голу, нису нам озбиљније припријетили, осим у судијској надокнади, када су погодили пречку. С друге стране искористили смо њихову неопрезност на почетку другог дијела и стигли до три велика бода - рекао је Субић.

Млади првотимац Борца сматра да ће Бањалучани у наредним утакмицама бити још бољи.

- У посљедња три кола освојили смо седам бодова и најавили да ћемо у наставку сезоне имати још запаженију улогу у борби за сам врх табеле. Када се узме да смо у првих осам кола одиграли сусрете са готово свим јачим екипама, реално је да до краја првог дијела првенства имамо берићетну јесен - наставио је Субић.

У наредном колу "црвено-плави" гостују у Бијељини, гдје ће играти са Радником.

- Долазак новог тренера донио је препород у екипи Радника, који је у посљедња два кола прво побиједио тузланску Слободу на свом терену, а затим играо неријешено против Звијезде у Градачцу. На крилима тих резултата сигурно да ће са великим амбицијама ући у сусрет са нама. Међутим, у сваки сусрет улазимо са жељом да побиједимо и тако ће бити и овог пута. Евентуални тријумф против Радника био би права позивница за дерби десетог кола у коме дочекујемо Жељезничар - додао је на крају Субић.

Стокић паузира

У наредном сусрету против Радника Борац поново неће бити комплетан. Због три жута картона право наступа неће имати нападач и најбољи стријелац екипе Јоцо Стокић.

Репрезентација

Добре игре овог младића, који ће у суботу напунити 21 годину, остале су незапажене ове сезоне и не добија позив селектора младе репрезентације БиХ Владе Јагодића.

- За младу репрезентацију дебитовао сам 10. октобра прошле године када смо поражени као гости од Шпаније са 2:3. Очекивао сам и нове позиве, али није их било. Моје је да играм и да се надам да ћу поново добити прилику да заиграм за репрезентацију - истакао је Субић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана