Zvezda savladala Igokeu u Beogradu

B92
Zvezda savladala Igokeu u Beogradu

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Igokee sa 85:80 (22:19, 26:19, 16:20, 21:22) u posljednjem meču 10. kola ABA lige.

Izabranici Dušana Alimpijevića ostvarili su osmi trijumf u regionalnom takmičenju, dok su „Igosi“ doživjeli i šesti poraz.

Ponovo odličan meč za Zvezdu odigrao je Dejan Davidovac, koji je pokrenuo seriju i na neki način „slomio“ Igose u četvrtoj deonici. Meč je završio sa osam poena, pet asistencija, tri skoka, jednom blokadom i ukradenom loptom - indeks 17.

U prvoj četvrtini Matijas Lesor je nezgodno pao, ali ispostavilo se ništa ozbiljno.

Utakmica je otvorena nešto sporije, međutim brzo su obije ekipe uhvatile dobar ritam. Zvezda se mučila sa procentom van linije 6,75, pošto je u prvoj dionici pogodila samo jednu trojku iz osam pokušaja.

Poslije prvih 10 minuta igre Zvezda je vodila sa 22:19, a onda je u drugoj dionici prednost samo rasla.

Sve zahvaljujući sjajnom Tejloru Ročestiju koji je ubacio 15 poena i podjelio četiri asistencije. Zvezdin Amerikanac pogađao je iz svih pozicija i prednost crveno-bijelih iznosila je +15, 45:30.

U prvom periodu trebalo bi istaći sjajnu timsku igru, pošto je svaki igrač dao solidan doprinos. Aktuelni šampion Srbije i regiona na poluvremenu je imao +10, 48:38.

U trećoj deonici došlo je do opuštenja Crvene zvezde. Igokea je to znala da iskoristi i da dođe na samo -2. Ipak, da se pred posljednjih deset minuta ne uđe sa samo +3, pobrinuo se Lesor koji je pogodio uz faul na kraju dionice, 64:58.

Kao što je rečeno, u posljednjoj dionici Davidovac je igrao odlično na oba kraja terena i tako je osigurao pobjedu Zvezdi. Na kraju 85:80. Odličan meč za Igokeu odigrao je Robert Rikić koji postigao 23 poena. Kod Zvezde najefikasniji bio je Ročesti sa 20.

Zvezda će u slijedećem kolu ABA lige igrati protiv Cibone u Zagrebu, a Igokea će dočekati Megu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana