Звезда добила Кучу и прошла у Топ16 Евролиге

Б92
Звезда добила Кучу и прошла у Топ16 Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде играће у Е групи Топ16 фазе Евролиге, пошто су у посљедњем колу прве фазе побједили Кучу Лаборал са 90:82.

То значи да ће ривали пуленима Дејана Радоњића бити Реал Мадрид, Барселона, Макаби, Панатинаикос, Галатасарај и још дијве екипе.

Звезда је пред празним трибинама хале Пионир одиграла још један сјајан евролигашки меч, још једном је показала да најбоље игра против шпанских тимова и у директном дуелу за друго мјесто у групи Д побједила је одличну екипу из Виторије.

Иако је Пионир био празан због суспензије Евролиге, то није много утицало на играче обе екипе који су приказали сјајну представу.

Звезда је на крилима још једне бриљантне партије Маркуса Вилијамс и Бобана Марјановића остварила шести тријумф, па први дио такмичења завршава на другом мјесту Д групе са скроом 6-4.

Маркусу Вилијамсу је очигледно пријала пауза на мечу против Игокее пошто је на крају имао 23 поена (8-15), 5 скокова и 8 асистецнија, док је Бобан Марјановић остварио још један дабл-дабл, овога пута са 12 поена и 12 скокова. Лука Митровић је такође био веома добар са 10 поена, 9 скокова и 3 асистенције, Блажич је убацио 11 поена, а Дангубић и Цирбес по 9. На другој страни, Давис Бертанс био је најрасположенији са 16 поена (тројке 4-7), Тили је додао 14, Џејмс 13, а Козер 10.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана