Zvezda bez Voltersa juriša na Barselonu

Srna
Zvezda bez Voltersa juriša na Barselonu

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju da igraju u paklenom ritmu i večerašnja utakmica biće im treća od pet koje će odigrati u samo 11 dana.

Nakon gostujuće pobjede nad Galatasarajem i domaće nad Igokeom, "crveno-bijele" večeras od 19 časova očekuje sudar sa slavnom Barselonom u trećem kolu Evrolige. Katalonce će dočekati 20.000 navijača u "Kombank areni", ali će domaćin biti lišen usluga novog igrača Nejta Voltersa, koji nije registrovan i juče je trebalo da obavi medicinske preglede, potvrdio je trener Beograđana Dejan Radonjić.

Evroliga je ovaj susret proglasila derbijem kola i domaćini će pokušati da prvi put pobijede Barsu u petom odmjeravanju snaga tokom posljednjih 15 godina. Posljednji put igrali su u januaru i martu prošle godine, a sada oba tima imaju po pobjedu i poraz.

- Dolazi Barselona, interesovanje za divno veče koje nas čeka u "Areni" je očekivano. Barselona prošle sezone nije otišla na Fajnal for, ali sada su sa novim trenerom i igračima pokazali ambicije, tako da će biti veliki izazov za nas. Startovali su pobedom u Kazanju, izgubili su od Fenerbahčea, ali dužina lige dozvoljava svim timovima da prevaziđu razne situacije. Gosti dolaze sa glasnim najavama da će nas dobiti i ne treba bežati od toga da su oni favoriti, iako bismo mogli da ih iznenadimo zbog igrača koji ne dolaze - rekao je Radonjić, aludirajući na izostanak Huana Karlosa Navara i Džastina Doelmana.

Napomenuo je da je samo koncentrisan na Katalonce.

- Barselona je prva o kojoj razmišljamo, posle toga imamo i Panatinaikos u petak, pa opet posle toga put za Crnu Goru. Takmičarski gledano, samo mislimo na Barselonu, a o ostalome normalno da razmišljamo. Svi momci koji su igrali protiv Igokee igraće i protiv Barselone, a o umoru ne želim da pričam zbog igranja svaka dva dana - kazao je Radonjić.

Sve najbolje o Zvezdi

Novi član Zvezde Nejt Volters doputovao je u Beograd i već je upoznat sa klubom.

- Drago mi je što sam došao ovdje, igraću Evroligu. Mnogo toga sam čuo o navijačima, jedva čekam da zaigram pred njima. Ove sezone nisam pratio Crvenu zvezdu, ali jesam tokom prethodne. Bivši saigrači iz Denvera Nikola Jokić i Jusuf Nurkić rekli su mi da ću doživjeti sjajno iskustvo. Kao igrač sam veliki radnik i posvećen timu. Znam i Kvinsija Milera, od koga sam čuo sve najbolje o Zvezdi - rekao je Volters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana