Zagreb se oglasio: Hrvati učestvovali u tuči u Beogradu

Agencije
Zagreb se oglasio: Hrvati učestvovali u tuči u Beogradu

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je saopštilo da su četvorica hrvatskih državljana učestvovala u neredima u Beogradu.

To saopštenje je izdato na osnovu dobijenih informacija iz nadležnih službi u Srbiji, a poslije incidenata na fudbalskoj utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Protiv njih nije sproveden nikakav policijski postupak, navodi se u odgovoru službe za odnose s javnošću hrvatskog Ministarstva u odgovoru na upit agencije Hina o sinoćnjem incidentu.

U saopštenju se kaže da „dvojica hrvatskih državljana nisu zatražila ljekarsku pomoć, jedan je zatrazio te je u međuvremenu otpušten iz bolnice, dok se jedan hrvatski državljanin nalazi na neurohirurgiji Vojno-medicinske akademije u Beogradu“.

Nijedna od tih osoba, navodi Hina, nije zatražila konzularnu pomoć Ambasade Hrvatske u Beogradu.

„Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim tijelima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana“, zaključuje se u saopštenju.

MUP je poslije nasilja na utakmici Partizana i Zvezde saopštio da je u „prostorije policije dovedeno ukupno 26 osoba“, kao i da ima više povređenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana