Загреб се огласио: Хрвати учествовали у тучи у Београду

Агенције
Загреб се огласио: Хрвати учествовали у тучи у Београду

Министарство спољних и европских послова Хрватске је саопштило да су четворица хрватских држављана учествовала у нередима у Београду.

То саопштење је издато на основу добијених информација из надлежних служби у Србији, а послије инцидената на фудбалској утакмици између Партизана и Црвене звезде.

Против њих није спроведен никакав полицијски поступак, наводи се у одговору службе за односе с јавношћу хрватског Министарства у одговору на упит агенције Хина о синоћњем инциденту.

У саопштењу се каже да „двојица хрватских држављана нису затражила љекарску помоћ, један је затразио те је у међувремену отпуштен из болнице, док се један хрватски држављанин налази на неурохирургији Војно-медицинске академије у Београду“.

Ниједна од тих особа, наводи Хина, није затражила конзуларну помоћ Амбасаде Хрватске у Београду.

„Амбасада Републике Хрватске у Београду у сталном је контакту с надлежним тијелима Републике Србије, а Министарство спољних и европских послова ће, у складу са својим овлашћењима и могућностима, те уколико хрватски држављани то и затраже, пружити сву потребну конзуларну помоћ у циљу заштите хрватских држављана“, закључује се у саопштењу.

МУП је послије насиља на утакмици Партизана и Звезде саопштио да је у „просторије полиције доведено укупно 26 особа“, као и да има више повређених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана