Ватерполо пред 20.000 гледалаца?

Aгенције
Ватерполо пред 20.000 гледалаца?

Београд - Најбољи ватерполисти Европе могли би на континенталном шампионату који ће бити одржан 2016. године у Београду играти пред 20.000 навијача у "Комбанк арени", саопштио је Ватерполо савез Србије (ВСС).

У највећој дворани на Балкану за ту прилику био би инсталиран монтажни базен као што се радило на неким ранијим такмичењима на води. "Арена" би тако након такмичења у рукомету, одбојци и тенису дочекала и српску ватерполо репрезентацију.

Делегација Европске пливачке асоцијације (LEN), коју је предводио извршни директор Паоло Фрихнехт, на састанку с државним секретаром за спорт Предрагом Перуничићем упознала је делегацију Министарства омладине и спорта с могућношћу да Европско првенство у ватерполу 2016. године буде одржано у "Арени".

Фрихнехт је рекао да је такав модел успјешно примијењен на прошлогодишњем Европском првенству у воденим спортовима у Данској, а на исти начин биће организовано и Европско првенство које се овог љета одржава у Берлину.

Перуничић је рекао да ће Влада Србије и Министарство, у склопу својих надлежности и могућности, помоћи организацију Европског првенства у Београду.

- Београд се озбиљно припрема да угости најбоље европске ватерполо репрезентације. Ватерполо је спорт с дугом традицијом и један од најпопуларнијих у Србији и верујем да ћемо га на овај начин додатно популарисати - рекао је Перуничић.

Најмасовније ЕП

Европско првенство у Београду 2016. године биће највеће континентално такмичење у ватерполу које је икада одржано, јер ће се први пут у мушкој конкуренцији такмичити 16, а у женској 12 националних тимова. Такође, ово европско првенство биће и квалификационо за Олимпијске игре које се исте године одржавају у Рио де Жанеиру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана