Тројица хрватских хулигана добила 10.000 евра да дођу у Београд

Срна
Тројица хрватских хулигана добила 10.000 евра да дођу у Београд

Београд - Тројица, од шесторице држављана Хрватске који су учествовали у обрачуну хулигана током фудбалског дербија „Партизана“ и „Црвене звезде“, добила су 10.000 хиљада евра да дођу у Београд и изазову насиље, а код једног од њих је пронађена количина дроге довољна да добије неколико година затвора, сазнаје „Блиц“.

Неимененовани извор листа из МУП-а каже да су хулигани новац добили од једног „жестоког момка“ из београдског подземља који се не експонира на утакмицама и није међу хулиганима, те није познато зашто је учествовао у свему овоме.


Приведени Хрвати, међу којима су и Сплићани Анте Фирић и Дамир Товаровић, нису на почетку испитивања жељели да детаљније откривају околносто доласка у Београд.

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да ће одговарати сви који су учествовали у организовању и изазивању насиља током утакмице, без обзира на то да ли су држављани Хрватске.

Туча, у којој је повријеђено 20 навијача, избила је на јужној трибини стадиона „Партизана“ током првог полувремена дербија који је игран у сриједу, 13. децембра.

Туча је трајала десетак минута, а окончана је интервенцијом припадника Жандармерије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана