Тијана Бошковић, одбојкашица Србије, за Глас Српске: Медаљом крунисати успјешно љето Србије

Данијел Радујковић
Тијана Бошковић, одбојкашица Србије, за Глас Српске: Медаљом крунисати успјешно љето Србије

Београд - Након што су српски одбојкаши и кошаркаши обрадовали нацију ове љета освајањем бронзане односно сребрне медаље на европским првенствима сада је ред дошао на одбојкашице.

Српкиње данас започињу наступ на Европском првенству у Грузији и Азербејџану, а први ривал од 15 часова биће селекција Чешке. Дан касније играће против Холандије (18), а у недјељу од 15 сати против Белгије. Изабранице Зорана Терзића браниће бронзу освојену прије двије године, а једна од најбољих играчица Србије Тијана Бошковић нада се да ће ове године отићи корак или два даље.

- Имале смо мало мање од два мјесеца да се припремимо за Европско првенство. Трудиле смо се да припреме одрадимо како треба и спремне дочекамо и ово такмичење. Мислим да неће бити нимало лако у групној фази, противници су по мом мишљењу добри, али ипак сматрам да можемо до првог мјеста у групи. То би нам много значило, јер бисмо изборили пласман директно у четвртфинале и имали бисмо дан више да се припремимо и одморимо - рекла је Бошковићева.

Ова Билећанка је једна од главних узданица селектора Зорана Терзића, иако има свега 20 година. Доноси пуно бодова са позиције коректора и својим снажним смечевима пуно је помогла репрезентацији да освоји сребро прошле године на Олимпијским играма. Поред тога са Србијом је била друга на првенству свијета у Јапану, а има двије бронзе за Европског првенства и гран прија. Бошковићева очекује да се и са овог такмичења врати са медаљом.

- Сигурна сам да наша екипа посједује квалитет и да можемо до медаље, али ипак трудимо се да идемо корак по корак тако да смо тренутно концентрисани на утакмицу против Чешке. Било би лијепо да након одбојкаша и кошаркаша и ми обрадујемо нацију - додала је Тијана.

Поменути Гран при доста је помогао да се екипа уигра, јер након дуго времена у тиму неће бити техничара Маје Огњеновић.

- Гран при нам је добро послужио да се што боље уиграмо и показале смо добру игру. Надам се да ћемо на Европском првенству играти још боље. Овај, као и сваки Евро ће бити квалитетно такмичење, доста екипа има високе амбиције. Мислим да су Русија, Италија, Турска, Холандија поред нас конкуренти за медаљу - закључила је Бошковићева.

Треба напоменути да побједници четири групе иду директно у четвртфинале, а другопласиране и трећепласиране екипе морају играти у осмини финала.

Групе

Група А (Баку): Азербејџан, Њемачка, Пољска, Мађарска

Група Б (Тбилиси): Грузија, Италија, Хрватска, Бјелорусија.

Група Ц (Баку): Русија, Турска, Бугарска, Украјина.

Група Д (Генџи): Србија, Чешка, Холандија, Белгија.

Састав екипе

Техничари: Бојана Живковић (Волеро), Слађана Мирковић (Телеком Баку). Коректори: Ана Бјелица (Волеј Нестле Осаско Сао Пауло), Тијана Бошковић (Езачибаши). Либера: Јелена Благојевић (Хемик полице) и Теодора Пушић (Визура). Блокери: Милена Рашић (Вакифбанк), Стефана Вељковић (Хемик полице), Јована Стевановић (Казалмађоре) и Мина Поповић (Бергамо). Примачи: Бранкица Михајловић (Тијанђин), Тијана Малешевић (Волеј Нестле Осаско Сао Пауло), Бјанка Буша (Монтикјари) и Бојана Миленковић (Црвена звезда).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана