Шаћири се сликао са терористом с Косова

Агенције
Шаћири се сликао са терористом с Косова

Швајцарски репрезентативац Ђердан Шаћири посjетио је током љета родно Косово те се сликао са навијачима, а међу њима је био и један терориста.

Британски медији, којима је Шаћири интересантан јер је жеља Стоук Ситија, сликао се са имамом Шефкетом Краснићијем, за кога се сматра да врбује џихадисте за рат у Сирији.

Краснићи је био један од 15 ухапшених особа у антитерористичкој акцији на Косову прошле године под патронадом САД-а. Суђено му је за регрутовање терориста, али је пуштен на слободу.

"Слика са имамом Краснићијем ми је донијела много непотребне буке. Он ме, као и хиљаде других, замолио да се фотографишемо, било би некултурно да сам га одбио. Нисам знао да је имам повезан са тероризмом, не могу да провјеравам сваког човјека који жели да се слика са мном. Ми Шаћирији смо муслимани, али смо далеко од екстремизма", обратио се 23-годишњи Шаћири јавности преко Фејсбука.

Шаћири је каријеру почео у швајцарском Базелу, протеклу полусезону, 2012. је прешао у минхенски Бајерн, који га је у јануару продао Интеру.

Посљедњих дана се спекулише да би могао да пређе у Стоук Сити или Евертон за око 15 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана