Prva meč lopta za prekid posta

Agencije
Prva meč lopta za prekid posta

Beč - Samo jedna pobjeda i tri boda dijele fudbalere Srbije od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiju iduće godine, a tu pobjedu pokušaće da ostvare večeras u Beču protiv Austrije (20.45).

"Orlovi" nisu vidjeli veliko takmičenje još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, a sada su samo na jedan korak od prekida neugodnog posta. Selekcija Slavoljuba Muslina ima komotnu situaciju dva kola prije kraja kvalifikacija u grupi D, a čini se i adekvatnog rivala da već večeras riješi sve dileme. Austrija je odavno izgubila sve šanse, a kako stižu informacije iz Beča, atmosfera u ekipi je narušena do te mjere da su se igrači okrenuli protiv saveza. Igrači su stali uz selektora Marsela Kolera, kojeg čeka otkaz po završetku posljednjeg meča. Osim toga, večeras neće nastupiti šest fudbalera, među kojima su David Alaba, Marsel Zabicer i Sebastijan Predl. Dok Austrijanci zbrajaju povrijeđene i međusobne razmirice, u taboru "orlova" je odlično raspoloženje. Nasmijana lica na aerodromu otkrivaju odlučnost i vjeru da će odlučujući korak biti napravljen već na "Ernstu Hapelu", a duel protiv Gruzije u utorak biće za dušu i navijače. Koliko su svi u službi odlaska na Mundijal, govori i pojavljivanje Dragana Stojkovića Piksija na aerodromu "Nikola Tesla". Legenda srpskog fudbala poželjela je fudbalerima sreću, a nema sumnje da im je podrška iz njegovih usta ulila dodatno samopouzdanje.

U slučaju povoljnog raspleta u grupi D, može se desiti da Srbija ostane na prvom mjestu čak i u slučaju dva poraza, ali o takvom scenariju niko ne razmišlja. Prvi pratilac Vels kasni četiri boda i večeras bez Gereta Bejla gostuje Gruziji, dok Republika Irska dočekuje Moldaviju, pa u posljednjem kolu gostuje Velsu. Prema najavama iz Beča, velika žurka sprema se i večeras, jer će oko 30.000 Srba popuniti tribine najvećeg stadiona u Austriji, pa su tako ispunjeni svi uslovi da "orlovi" već večeras izvade vizu za Rusiju.

Grupa D

Večeras: Gruzija - Vels (18), Austrija - Srbija (20.45), Republika Irska - Moldavija (20.45).

1. Srbija    8        5        3        0        17:7   18

2. Vels       8        3        5        0        12:5   14

3. R. Irska 8        3        4        1        9:6     13

4. Austrija          8        2        3        3        10:10 9

5. Gruzija  8        0        5        3        8:12   5

6. Moldavija       8        0        2        6        4:20   2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana