Погледајте како је хрватски боксер нокаутирао судију

Агенције
Погледајте како је хрватски боксер нокаутирао судију

Хрватски јуниорски боксерски репрезентативац Видо Лончар, који је у понедјељак навече након пораза на Европском првенству у Загребу физички напао пољског судије Мациеја Дзиургота и нанио му тешке тјелесне повреде, доживотно је суспендован од стране Хрватског боксерског савеза и налази се у притвору, јавила је Хина.

Несвакидашњи инцидент догодио се у понедјељак навече у загребачком Дому спортова, гдје је у току јуниорско Европско првенство за боксере.

Хрватски репрезентативац у категорији до 81 кг Видо Лончар, који је поражен техничким нокаутом у другој рунди од Литавца Баниулиса Алгирдаса, прије проглашења побједника ударио је судију Мациеја Дзиургота у главу, а кад је овај завршио на поду, Лончар му је задао још седам удараца у тијело, прије него што су прискочили бодовни суци и дословно извукли помахниталог хрватског боксера из ринга.

Несретни пољски судија завршио је у болници с тешким тјелесним повредама, а цијели је случај пријављен полицији те је Лончар завршио у притвору. Услиједила је брза реакција Хрватског боксерског савеза који је Лончару, члану БК Сесвете чији је оснивач предсједник ХБС-а Боно Бошњак, изрекао доживотну забрану бављења боксом, а још се очекује и очитовање Европске боксачке конфедерације.

"Ово је најгоре што нам се могло догодити. Ово је срамота за Загреб и Хрватску, а боксачком спорту је нанесена велика штета. Сав труд који смо уложили у организацију овог првенства и подизање имиџа хрватског бокса уништен је у неколико секунди", изјавио је главни секретар ХБС-а Марко Маровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана