„Pivari“ padaju u grotlu „ Pionira“

Glas Srpske
„Pivari“ padaju u grotlu „ Pionira“

Beograd - Gostujućom pobjedom protiv Real Madrida u prošlom kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde podigli su samopouzdanje za nastavak takmičenja u elitnom razredu, ali će sada naspram sebe imati jednog od najnezgodnijih protivnika.

Beograđanima večeras od 19 časova u goste stiže Anadolu Efes protiv kojeg su slavili u samo jednom evroligaškim utakmicama i to pretprošle sezone na svom terenu dok su poraženi pet preostalih mečeva. Ujedno, „crveno-bijeli“ će naredne utakmice igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić“ jer posjeta u „Areni“ nije bila na nivou iz prošlih sezona te je hala zjapila prazna dok je mnogo bolja atmosfera u „Pioniru“.

- Sportski smo veoma motivisani, ali stvara se nekakav teret ovoj generaciji, nešto što ni prethodna na kraju svog ciklusa nije igrala. Zvezda prošle godine nije igrala među osam, ne vidim zašto se to breme nameće ovoj generaciji. Drago mi je jer se vidi napredak kod igrača, ne samo u košarkaškom smislu, već i u sazrevanju, komunikaciji, hrabrosti, pa i u košarci. Oni su sada bolji nego na početku i Zvezda će igrati sve bolje - rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić kazao je da su se odmorili nakon jake utakmice sa Igokeom i da će posebnu panju obratiti na nekadašeg saigrača Vladimira Štimca koji je najbolji igrač Efesa uz Erika Mekoluma.

- Štimac je fantastičan, takav je bio prošle i pretprošle sezone, i mnogo mi je drago zbog njega. Efes ove sezone nije startovao kako se očekivalo i u skladu s rejtingom kluba. Ali, u poslednje vreme podigli su formu. Pokazali smo da možemo da dobijemo velike timove i na njihovom parketu. Utakmicu s Realom i ovu poslednju s Igokeom, treba da iskoristimo kao putokaze i da iskoristimo samu činjenicu da se vraćamo u „Pionir“. Da to bude naša najveća prednost - rekao je kapiten „crveno-bijelih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana