Орлови спремни за лет ка медаљи

Агенције
Орлови спремни за лет ка медаљи

Београд - Кошаркаши Србије данас ће започети операцију "Европско првенство 2017" и на првом окупљању у 11.30 часова требало би да се појави 17 играча.

Селектор Александар Ђорђевић објавио је првобитни списак са 24 имена који је касније скратио на 17, а само 12 најсрећнијих и најбољих биће међу путницима који ће кренути за Истанбул, гдје ће у групној фази такмичења играти против Турске, Русије, Летоније, Белгије и Велике Британије. Србија ће покушати да стигне до прве медаље на шампионатима Старог континента још од 2009. године када је у Пољској освојила сребро, док се злато чека пуних 16 година, још од првенства 2001. Ђорђевић је направио велики искорак са репрезентацијом након што ју је преузео 2014. године када је успио да дође до сребра на СП у Шпанији, а потом четвртог мјеста на ЕП у Француској и сребра на ОИ у Бразилу. Као и ранијих година, и сада је имао проблема са саставом тима јер му је наступ отказао Никола Јокић, док Немања Бјелица не може да игра због повреде, а Стефан Марковић завршио је репрезентативну каријеру.

Планирано је да екипа прва три дана проведе у Београду и потом се пресели на Копаоник, гдје ће одрадити десетодневне висинске припреме. Прва контролна утакмица на распореду је 2. августа са универзитетском селекцијом у Краљеву, док ће се шест дана касније експедиција вратити у главни град Србије. Турнир "Трофеј Београда" биће одигран од 11. до 13. августа и на њему ће, осим домаћина, још наступити Црна Гора и Грчка, док ће на турнир у Хамбургу отпутовати 17. августа, а дан касније почеће такмичење које ће трајати три дана и на њему ће, поред домаћина, наступити Пољска и Русија. Сјевер Њемачке одмах ће замијенити Атином (25. и 16. август) и наступом на "Акрополис купу", гдје ће још играти Грчка, Италија и Грузија. Од 26. до 29. августа планиране су завршне припреме у Београду, док ће 30. кренути на ЕП у Истанбул.

Кошаркаши

На Ђорђевићевом списку се налазе Марко Гудурић, Бранко Лазић, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Стефан Јовић, Стефан Бирчевић, Милош Теодосић, Владимир Лучић, Богдан Богдановић, Никола Калинић, Владимир Штимац, Милан Мачван, Мирослав Радуљица, Драган Милосављевић, Немања Недовић, Василије Мицић и Бобан Марјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана