Одлична Звезда са 2:0 иде на реванш у Праг VIDEO

Танјуг
Одлична Звезда са 2:0 иде на реванш у Праг VIDEO

Београд - Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас у Београдуб Спарту из Прага 2:0 (1:0), у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе и направили велики корак према наредној фази.



Пред 32.816 гледалаца на стадиону "Рајко Митић" изабраници Владана Милојевића одиграли су најбољу европску утакмицу посљедњих година и мало је недостајало да стекну и убједљивију предност.

Голове су постигли Ричмонд Боаћи у 13. и Гелор Канга у 66. минуту, сјајним ударцем са 20 метара.

Реванш меч на програму је наредног четвртка у Београду.

Навијачи Спарте: Косово! Делије: Србија!

Фудбалери Црвене звезде и Спарте почели су утакмицу уз пјесму са сјевера кореографију која је покрила читаву сјеверну трибину стадиона "Рајко Митић".

Три боје српске заставе и мотив Косова и Метохије покрили су сјевер, а стадионом се орила мелодија пјесме "Ој Косово, Косово".

Томе је средином првог полувремена додато и сада већ препознатљиво "УЕФА мафија, Косово је Србија" када Звезда игра европске мечеве.

У једном тренутку је истакнут и транспарент, "Космет је српски и ничији више, у Уставу пише и не сме да се брише", црвено-бијелима се у наизменичном скандирању "Косово-Србија" у полувремену придружила и група од двестотинак навијача гостију.

Навијачи Спарте су и иначе познати по томе да не признају независност јужне српске покрајине.

Клуб из Љутице Богдана је до сада више пута испаштао и плаћао казне због навијања, али Делије настављају своју борбу са Европском кућом фудбала.

Прошли пут је Звезда платила казну због вређања ЛГБТ популације током меча са Флоријаном, па је сјевер на реваншу против Иртиша био празан. Присталице црвено-бијелих су тада направиле преседан и преселиле се на југ.

Можда овог пута УЕФА прогледа кроз прсте Звезди, али је извијесно да неће Партизану због инцидената на утакмици са Олимпијакосом. "Гробари" су флашама гађали играче из Пиреја, а под ногама Марка Марина је пукла и петарда приликом извођења корнера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана