Обрадовић: Казнили Вићу, а Агаси се дрогирао

Б92
Обрадовић: Казнили Вићу, а Агаси се дрогирао

Селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић каже да је једва дочекао конференцију за медије како би говорио о неправди нанијетој Виктору Троицком.

Од априла 2013. године Троицки није играо у Дејвис купу, скоро двије године паузе узроковане суспензијом због кршења антидопинг правила.

"Не волим када га питају то за две године, а нико да спомене да је био и остаће спортиста који је најстроже кажњен у историји светског спорта. Нешто што је преседан. А организација за коју и данас игра доноси овакве одлуке. Публика широм свега гледа његове мечеве, а ми преко огромне ствари прелазимо олако, као да је био на годишњем одмору на Малдивима и због тога није играо", почео је Обрадовић причу.

"Због тога је ово још већа победа. Невероватно је шта је урадио. Када се враћао у врх, Агаси је имао силне специјалне позивнице и многе које су радили за њега, онда је после каријере признао да се дрогирао и нико није рекао ниједну реч, а Виктор као да се није десио. Вића и сви ме заустављају да не причам и једва сам чекао да то изговорим и огорчен сам на оне за које радимо. Они у тренинзима и путовањима су створили АТП и ИТФ и онда су били склоњени. Имао сам потребу да ово кажем да чујете неколико речи и о томе", додао је селектор у емотивном излагању након чега је услиједио загрљај са Виктором.

Србија послије првог дана води 2-0, али Обрадовић каже да опуштања нема

"Далеко је тај трећи поен, морамо да се фокусирамо на наредни дан. Радимо озбиљан посао, није нам циљ само овај меч, идеја и визија јесте нова титула. Ово је одлична генерација, Јанка чекамо да се што пре врати, а и проширили смо тим новим играчима. Да вас подсетимо, ово је девета сезона да смо међу 16 најбољих на свету, честитам овим момцима", објаснио је Обрадовић, а онда су Виктор и он скоро углас поручили: "Јанкела нам фали, врати се, Јанко".

Селектор је рекао да мора да се цијени колико српски тенисери жртвују.

"Важна ми је та енергија, то је заиста реткост. Погледајте Швајцарце, после освајања ко је пријављен и колико су спремни да се жртвују за своју земљу (Федерер и Вавринка не играју прво коло ове године), а ми смо преседан. Имамо право благо", закључио је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана