Немања Гордић, кошаркаш Цедевите за “Глас Српске”: Звезда није само Марјановић

Милан Зубовић
Немања Гордић, кошаркаш Цедевите за “Глас Српске”: Звезда није само Марјановић

Загреб - Много смо се потрошили у полуфиналној серији и наш највећи проблем је то што немамо времена да се посебно спремимо за велике битке са Црвеном звездом, али шта је ту је, идемо да добијемо финале и освојимо прстен. Звезда није Марјановић иако доминира и има ту још доста одличних кошаркаша и биће нам веома тешко играти против било кога ко се буде налазио на терену.

Изјавио је ово плејмејкер загребачке Цедевите Немања Гордић за “Глас Српске”, чији ће тим у суботу играти први финални сусрет Јадранске лиге против Црвене звезде.

* ГЛАС: У полуфиналу сте губили са 0:2 у побједама од Будућности, али сте направили преокрет и са 3:2 прошли даље. Да ли сте вјеровали у пролаз након уводних пораза?

ГОРДИЋ: Иако смо губили, сви смо некако имали вјеру да смо ипак боља екипа од Будућности и показали смо то на крају. У петом мечу било је веома тешко, јер је “Морача” била препуна и очекивали су да ће нас побиједити. Ипак, били смо доста смиренији од домаћина, што се видјело по проценту шута, нарочито слободних бацања, гдје смо били непрецизни само два пута из 25 покушаја.

* ГЛАС: Колико је за Вас било тешко играти против екипе у којој сте се афирмисали?

ГОРДИЋ: Будућност јесте мој бивши клуб, али емоцијама није било мјеста и покушао сам да их искључим, јер је улог био превелики, а то је финале Јадранске лиге и наступ у Евролиги. Након свега, драго ми је што ћемо поново играти најјаче клупско такмичење.

* ГЛАС: Само три дана су између двије утакмице. Како се спремити за наредни меч с обзиром на то да немате пуно времена?

ГОРДИЋ: Тренутно наш највећи проблем је што уопште немамо времена да се спремимо нешто посебно за Звезду, али шта је ту је. Пет мечева у полуфиналу доста нас је потрошило, физички и емотивно, али се надам да смо то искористили на најбољи могући начин и да су то били наши тренинзи. Очекују нас велике битке са Звездом и идемо да добијемо финале и освојимо прстен.

* ГЛАС: Ове сезоне у Звезди се посебно истакао центар Бобан Марјановић, који је МВП Евролиге. На који начин се може зауставити?

ГОРДИЋ: Звезда није Марјановић иако доминира и има ту још доста одличних кошаркаша и биће нам веома тешко играти против било кога ко се буде налазио на терену. Јаки су на спољним и унутрашњим позицијама и пажња не смије бити усмјерена само на једног играча, већ на све њих.

* ГЛАС: Очекује Ваш обрачун са Маркусом Вилијамсом на позицији плејмјекера, који је бриљирао у посљедњем мечу против Партизана. Како њега можете зауставити?

ГОРДИЋ: Вилијамс је одличан кошаркаш и уз Марјановића њихов главни играч. Очекује нас тежак задатак да их зауставимо, а против Вилијамса треба да играмо јако у одбрани и не остављамо га самог ни милисекунду, што он може искористити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана