Đoković ponovo na terenu u Australiji

Agencije
Đoković ponovo na terenu u Australiji

Atina - Za razliku od prethodne tri godine kada je sezonu počinjao u Dohi, najbolji srpski teniser Novak Đoković narednu će početi u Australiji.

Đoković se trenutno oporavlja od povrede lakta i neće ga biti na terenu u zvaničnim mečevima sve do nove godine. On je potvrdio da oporavak ide dobro, ali je sve iznenadio kada je rekao da prvi turnir na kojem će učestvovati 2018. godine neće biti onaj u Kataru.

- Lakat je u redu, ali oporavak od ovakve povrede spor je proces, potrebno je vreme, draže mi je da se oporavim postepeno, ali efektno. Sledeću sezonu počeću u Australiji. Za sada treniram - rekao je Đoković.

Ovo znači da će srpski teniser prvi put od 2014. godine propustiti turnir u Dohi koji je u prethodna dva navrata osvajao. To je jedan od najbogatijih turnira iz serije 250 i zato mnogi veliki igrači nastupaju na njemu iako ne donosi puno bodova. Što se tiče Australije, postoji nekoliko turnira na kojima bi se Đoković mogao pojaviti. Tamo se igra Hopman kup, zatim turniri u Brizbejnu i Sidneju. On u ova dva grada nije igrao od 2009, a na Hopman kupu od 2013, pa ne bi čudilo da prvi put na teren izađe na Australijen openu. Ne bi mu bilo prvi put da ode u Melburn bez pripremnog turnira. Prvi grend slem turnir u sezoni počinje 15. januara, a Đoković je šestostruki šampion u Melburnu.

Dok se on i njegov veliki rival Endi Marej oporavljaju od povreda, legendarni Amerikanac Pit Sampras vjeruje da će se ovaj dvojac vratiti u prepoznatljivu formu 2018. godine. Njihov pad su iskoristili Rafael Nadal i Rodžer Federer koji su se vratili na čelo ATP liste. Oni su ranije takođe imali duge pauze zbog povreda, ali su se uspješno vratili, a Sampras vjeruje da će isto uraditi Đoković i Marej.

- Ako napravite toliku pauzu, vratićete se orni i mnogo odlučniji. Siguran sam da će Novak i Endi sljedeće godine biti pravi kada je to potrebno i nadmetati se za najveće trofeje - rekao je Sampras.

Mareja sputava povreda

Pit Sampras smatra da su povrede najveći neprijatelji tenisera, a posebno Endija Mareja za kojeg vjeruje da mu ništa drugo ne može stati na put.

- Da li Endi može da bude jednako snažan kao ranije? Nema sumnje. Sa teniskog aspekta, ne vidim šta može da ga omete. On je jedan od najboljih igrača na svijetu, samo je važno igrati dobro u pravo vrijeme. Jedino što može da ga sputa su povrede jer se toliko oslanja na svoje kretanje - smatra osvajač 14 titula na grend slem turnirima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana